Газові борги не пускають мешканця Виноградівщини на до раю, ні за кордон

Газові борги не пускають мешканця Виноградівщини на до раю, ні за кордон
ПАТ «Закарпатгаз» домігся прецеденту: суд тимчасово обмежив право виїзду за кордон його боржникові.

 

Справу про борги ФГ «Тізеш» можна без докорів сумління віднести до тих, що «з бородою». Не одне коло «пекла» судових розглядів позаду, і справа, нарешті, у Виноградівському районному відділі ДВС Головного територіального управління юстиції. Старший державний виконавець звертається до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон Павла Т., 1967 р.н., мешканця с. Ботар Виноградівського району, мотивуючи подання наявним зведеним провадженням з примусового виконання боргових зобов’язань: відшкодування збитків, завданих ПАТ «Закарпатгаз» крадіжкою природного газу, на суму понад 141 тисячу гривень.

Згідно з Законом України «Про виконавче провадження» (ст.5) примусове виконання судових рішень в Україні покладається на Державну виконавчу службу України, - коментує дошкульну ситуацію влаштованої заповзятливим підприємцем тяганини фахівець з корпоративних відносин ПАТ "Закарпатгаз" Йосип Пшевлоцький. – Виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право у випадку ухилення боржника від виконання зобов’язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника юридичної особи за межі України до виконання зобов'язань за рішенням. Що й було зроблено, аби домогтися відшкодування збитків, завданих компанії. Аналогічні кроки застосовуватимуться до всіх боржників, котрі ухиляються від виконання боргових зобов’язань: прагнеш за кордон, який асоціюється з раєм – сплати, що винен.

Виноградівський районний суд Закарпатської області, розглянувши подання районного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції вирішив задовольнити його, тимчасово обмеживши у праві виїзду за кордон громадянина України Павла Т. 1967 р.н., мешканця с. Ботар Виноградівського району.

Довідка: З початку 2016 року ПАТ «Закарпатгаз» подав до суду 13 позовів про стягнення боргу не побутових споживачів на суму 2375,5 тисячі гривень. З них наразі стягнуто – 1623,4 тисячі гривень. 193 позови подано до суду стосовно побутових споживачів, які боргують компанії понад 1335 тисяч гривень, 270 тисяч з яких вже стягнуто.

ПАТ «Закарпатгаз»

 

24 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів