Розширюємо дружню географію – Ужгород матиме партнерів на півночі Європи

Розширюємо дружню географію – Ужгород матиме партнерів на півночі Європи
Ужгород незабаром матиме ще одне місто-партнер – норвезький Кіркенес – адміністративний центр комуни Сьор-Варангер.

 

Угоду про співпрацю і партнерство планується підписати у червні, коли в обласний центр Закарпаття обіцяв приїхати мер Кіркенеса  Рюне Рафаелсен.

Як повідомляє Ужгородська міськрада, таку пропозицію колезі зробив заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак під час роботи міжнародної науково-практичної конференції "Інноваційне забезпечення сучасного транскордонного співробітництва Словаччини й України", що проходила у рамках реалізації проекту "Інформаційне забезпечення та імплементація інноваційних підходів у транскордонному співробітництві Словаччини та України". 

Конференція тривала два дні, 16-17 березня у конгрес-центрі Академії наук Словаччини біля підніжжя Високих Татр, у ній взяли участь науковці, експерти зі Словаччини, України, Польщі, Нідерландів, Фінляндії та Норвегії.

 Рюне Рафаелсен багато років працював на розвиток механізму Баренцевої Євро-Арктичної ради і успішності Баренцевого регіону. Саме в Кіркенесі у 1993 році була підписана угода, яка започаткувала Баренцеву Євро-Арктичну раду, а Рафаелсен в останні роки очолював її секретаріат.

 

 

18 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів