В Ужгородській міськраді презентували сучасні геотехнічні матеріали і рішення з їх застосуванням

В Ужгородській міськраді презентували сучасні геотехнічні матеріали і рішення з їх застосуванням
Ці методи і матеріали вже 6 років використовують при ремонті доріг у Львові, почали в Івано-Франківську, інших містах України, до приватних об’єктів, давно застосовують за кордоном.

 

Сучасні геотехнічні матеріали і рішення з їх застосуванням презентував в Ужгородській міській раді інженер ТОВ «Вестхем Груп» Михайло Фречко. Компанія пропонує сучасні матеріали – геосітки, геотекстиль, геомати, геосоти, геомембрани, геотуби тощо. Вони використовуються для армування асфальтобетонних шарів, захисту схилів у гідротехнічних спорудах, злітних смугах аеропортів тощо. Наприклад, це решітки, сітки, які за кордоном вкладають у дорожнє покриття для міцності основи, геотекстиль, який не дає підніматися капілярній волозі, матеріали для дренажу та багато інших.

Компанія проводить й інженерні розрахунки всіх дорожніх та інших конструкцій, враховуючи, наприклад, щодо дорожнього покриття критерії міцності, зсувостійкості, морозостійкості тощо, характеристики ґрунтів, які визначають лабораторними аналізами.

Ці методи і матеріали вже 6 років використовують при ремонті доріг у Львові, почали в Івано-Франківську, інших містах України, до приватних об’єктів, давно застосовують за кордоном, інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

Працівники кількох структурних підрозділів, департаменту міського господарства Ужгородської міської ради докладно розпитували про особливості застосування кожного матеріалу, наскільки, у порівнянні зі звичними технологіями, зростає вартість робіт. За словами пана Михайла, скажімо у дорожніх роботах здорожчання складає 3-10% від загальної вартості, але потрібно враховувати, що такі конструкції служать значно довше і таким чином економляться кошти.

На презентації представили одну з пропозицій, сучасних технологій, що є на ринку, які вивчають фахівці міської ради Ужгорода, хоча в цьому випадку необхідно залучення підрядників, які можуть втілювати такі рішення.

 

29 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів