Ужгородські міські депутати вимагають від Кабміну роз'яснення щодо госпітальних округів

Ужгородські міські депутати вимагають від Кабміну роз'яснення щодо госпітальних округів
Депутати Ужгородської міської ради сьогодні на сесії проголосували за звернення до Кабміну щодо підготовки відповідної нормативної бази та роз’яснення утворення госпітальних округів.

 

У звернені відзначається, що багато практичних питань, які зазначені в урядовій постанові про створення округів, залишилися поза межами цього нормативного акту.

Ужгородські депутати вважають, що Міністерству охорони здоров’я України потрібно розробити механізм для розрахунку потреби (обсягу) вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги; розробити та затвердити положення про госпітальні ради, визначити чіткі критерії для створення багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування першого та другого рівнів, включаючи необхідне матеріально-технічне оснащення, перелік відділень у лікарні; розробити та затвердити положення про госпітальний округ, посилити можливості первинної ланки надання медичної допомоги тощо. Депутати також підтримали критичні зауваження до цього звернення, зокрема, від міського відділу охорони здоров’я, повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради

 

30 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів