Центр для безпритульних тварин з’явиться у закарпатському Севлюші

Центр для безпритульних тварин з’явиться у закарпатському Севлюші
Центр загальною площею 179,95 кв. м розташовуватиметься на околиці Виноградова – за очисними спорудами по вул. Лейзмана. Згідно європейських вимог, у Центрі будуть надаватись поки що ексклюзивні для райцентрів послуги з ветеринарної хірургії, стоматології, рентгенології.

 

У Виноградівській міській раді 11.04.2017 р. пройшло громадське обговорення щодо  врахування   громадських  інтересів  у  проектах   містобудівної   документації: «Проект детального плану території для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по вул. Теківська, 8/а  в  м. Виноградів»; «Проект детального плану території для  обслуговування  магазину по вул. Лейзмана, 56 в м. Виноградів» та «Проект детального плану території для будівництва та обслуговування Центру контролю безпритульних тварин по вул. Лейзмана   в  м. Виноградів».

Дбаючи про безпеку мешканців Виноградова, 10 листопада 2016 р. 7 сесія 7 скликання  затвердила «Програму поводження з  безпритульними тваринами та регулювання їх чисельності в місті Виноградів на 2016-2010 роки», в рамках якої спільно з КП «Центр інвестицій та розвитку», а також польською організацією захисту тварин у м. Жешув, що є однією з провідних у Польщі, розроблено проектну заявку на фінансування створення транскордонних Центрів контролю безпритульних тварин. Заходи даного проекту будуть направлені на будівництво та матеріально-технічне оснащення установи міського підпорядкування, яка включатиме у своїй структурі  служби  вилову безпритульних тварин, стерилізації та ідентифікації (чіпування), повідомляє Виноградівська міська рада.

Дані заявки були представлені до Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, а спільне фінансування за умовами Європейського Співтовариства може досягти 90% від прийнятних витрат. Розгляд заявок тривав біля трьох місяців.  Міська рада успішно пройшла перший етап, у травні проект має пройти державну експертизу і до 1 червня ц. р. необхідно подати технічну документацію. У разі отримання позитивних результатів учасників гранду буде запрошено  у Польщу для подання деталізованої форми з технічною документацією.

Це, звісно, перспектива. Тепер – факти. Незважаючи на анонсоване громадське обговорення у ЗМІ, на веб-сайті міської ради та в соціальних мережах, на зустріч для ознайомлення з пілотним проектом будівництва майбутнього Центру контролю за безпритульними тваринами зібралась невелика кількість людей. Серед них – фахівці-ветеринари, громадські активісти, учасники групи у FB «Дай лапу, друже – Виноградів», представники громадських організацій, юристи, адвокати, депутати міської ради з помічниками, представники міськради та розробники проекту.

Отже, присутні ознайомились з генеральним планом (техніко-економічними показниками та експлікацією будівель і споруд), висловили ряд пропозицій, які знайдуть своє відображення в остаточному варіанті проекту, Зокрема, на громадському обговоренні було вирішено збільшити кількість вольєрів та виділити окреме побутове приміщення для робітників служби вилову безпритульних тварин.

Центр загальною площею 179,95 кв. м буде розташовуватись на околиці Виноградова – за очисними спорудами по вул. Лейзмана. Також, згідно європейських вимог, у Центрі будуть надаватись поки що ексклюзивні для райцентрів послуги з ветеринарної хірургії, стоматології,  рентгенології. Замовником проекту виступає Виноградівська міська рада.

Отже, після розгляду представлених матеріалів проекти були рекомендовані на розгляд чергової сесії міської ради для затвердження згідно чинного законодавства.

 

13 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів