Nota Bene! Нові українські будинки повністю автономні

Nota Bene! Нові українські будинки повністю автономні
Стіни в них зроблені з суперсучасних будівельних матеріалів: скловолокна, графіту, поліуретану. Чи не найголовніше — вони не виділяють шкідливих речовин

 

«PassivDom» — таку назву отримав проект першого в світі будинку такого типу: це стартап від українських інженерів та архітекторів.

Інженери і архітектори одного з українських стартапів представила прототип першого в світі будинку, який існує повністю автономно, без підключення до електромереж і водопроводу. Проект отримав назву «PassivDom».

Будинок на 100% забезпечений всіма інженерними системами, необхідними для життя. Електрика в ньому виробляють сонячні панелі на даху, а вода в будинку постійно фільтрується і використовується повторно.

У PassivDom тонкі стіни, які зроблені з суперсучасних будівельних матеріалів: скловолокна, графіту, поліуретану. Такі стіни не можуть заіржавіти або згнити, вони не виділяють шкідливих речовин. Все це дозволяє економити на комунальних витратах, а також не забруднювати навколишнє середовище.

Нові будинки друкуються за допомогою 3D-принтера і складаються зі збірних панелей, тому будівля може поставлятися в різних конфігураціях: додаткові кімнати просто прилаштовуються до базового модулю, як в конструкторі Lego. Мало того, будівля завжди можна розібрати і перевезти з одного місця в інше за лічені години, пише Еvora.

Мінімальний термін служби котеджу - 20 років. Фірма дає п'ятирічну гарантію на всі його складові, включаючи меблі та техніку. Центральний модуль PassivDom (36 квадратних метрів) коштує від 29 900 до 59 900 доларів, в залежності від комплектації, при цьому будинок поставляється повністю укомплектованим і готовим до проживання: з меблями, предметами побуту, подушками і навіть келихами для вина.

 

30 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів