Екстремальний футбол у В.Бичкові

Екстремальний футбол у В.Бичкові
У останній день квітня завершилися матчі 1-го туру першості області з футболу в двох зонах першої ліги.

 

Особисто побував на матчі в Великому Бичкові, де місцевий клуб ФК «ім. І. Яремчука» приймав у рідних стінах абсолютного чемпіона першої ліги – ганичівський «Інтер». На початку матчу відбулося урочисте відкриття сезону – під державний гімн капітани команд підняли державний прапор України, а перед самим стартом двобою хвилиною мовчання згадали тренера місцевої команди Петра Пруця. Гравці «ім. І.Яремчука» одягли футболки з зображеннями свого колишнього тренера та зробили загальнокомандне фото. Здавалося таке тепле й дещо меланхолійне відкриття налаштує футболістів на толерантну гру. Однак, це аж ніяк не вплинуло на відношення один до одного футболістів, які своїми діями підігрівали місцеву публіку, яка під час гри розпалилася не на жарт.

З перших хвилин господарі провели кілька перспективних атак, які завершилися ударами по володіннях «інтерівського» кіпера Віктора Драгули. А вже атака у відповідь гостей стала голевою – фланговий прохід півзахисника завершився класичною подачею на дальню стійку, де головою м’яч точно в кут воріт замикає Микола Фіцай. А на 21-й хвилині господарі знову припустилися помилки – під час розіграшу стандарту гравець команди-господаря влучив в суперника, м’ячем заволоділи інтерівці і знову безвідпорно для кіпера команди «І.Яремчука» пробив М.Фіцай. Гості повели – 2:0. Цей гол завів місцеву команду, а з нею й публіку, яка у всіх гріхах і своїй невдалій грі почала звинувачувати арбітра й суддівську бригаду. Арбітру лише за кілька хвилин вдалося вгамувати пристрасті на полі й відновити гру. До кінця першої половини господарі все ж один гол зуміли відквитати – з метрів 21 володіння Драгули вразив Михайло Дутчук.

Але після свистка арбітра на перерву на поле чомусь вибігли вболівальники, які окрім психологічного тиску зі словами: «Суди добре, якщо хочеш поїхати звідси цілий та неушкоджений», ще й вирішили додали певні фізичні зусилля для того, щоб «переконати» арбітра судити «правильно». Особливо старався поважний чолов’яга, який під час гри збирав гроші у місцевих вболівальників в паперовий ящик і прямісінько з цим ящиком у свої напевно 60 з гаком прагнув продемонструвати призабуті каратистські прийоми арбітру. На щастя для обох – у нього не зовсім вийшло. Звісно, таке неподобство на футбольних полях – це варварство і дикість. Арбітру в таких екстремальних поєдинках у першу чергу доводиться думати про безпеку власного життя та здоров’я. Тож нашій федерації доведеться вжити заходів до керівництва місцевого клубу, щоб ті забезпечили належні умови для проведення поєдинків і гарантували безпеку учасникам матчу – гравцям, арбітрам. В противному випадку будь-який матч у Великому Бичкові може перетворитися на справжню бійню, де сам футбол як вид спорту відійде на другий план.

Сама ж гра завершилася нічиєю – 2:2 (гол на рахунку Гумерова Едуарда). У другому таймі вже домінували господарі, які зуміли одну зі своїх атак правим краєм завершити взяттям воріт «Інтера». Бичківці мали ще кілька моментів, щоб вирвати перемогу – надійно в цих випадках діяв В.Драгула та оборонці ганичівської команди. Тож 2:2 – гадаю закономірний результат для такого екстремального матчу.

Подаємо результати усіх матчів туру:

Західна зона

ФК «Н.Коропець» – ФК «Невицький замок» (Невицьке) – 3:0 (7:0)

ФК «Березний» (В.Березний) – ФК «Ракошино» – 7:0 (1:3)

ФК «Локомотив-Чоп» (Чоп) – ФК «Бобовище» – 1:2 (1:3)

ФК «Вітязь» (Концгазо) – ФК «Сокіл» (Кінчеш) – 2:0 (3:0)

ФК «Ф.Медвідя» (Н.Давидково) – ФК «Заріччя» – 1:1 (3:0)

ФК «Копаня» (В.Копаня) – ФК «Рутенія» (Сторожниця) – 2:0 (1:3)

Східна зона

ФСК «Говерла» (Ясіня) – ФК «Карпати» (Дубове) – 2:0 (0:3)

ФК «Верховина» (Міжгір’я) – ФК «Авангард» (Тересва) – 4:0 (8:0)

ФК «Вишково» – ДЮСШ Тячів – 7:0 (2:1)

ФК «Терново» – ФК «Діброва» (Н.Апша) – 3:1 (1:0)

СК ім.І.Яремчука (В.Бичків) – ФК «Інтер» (Ганичі) – 2:2 (6:0)

ФК «Беркут» (Бедевля) – ФК «Вікторія» (Б.Церква) – 1:2 (1:1)

Михайло АРДАНИК

 

01 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. ))) 2017-05-01 / 14:18:14

    Що ти пишеш чувак, дивись ігру і радуйся, а суддя виноватий в цій ігрі, він обом ком дав грати жорсткий футбол, з перших хвилин не захотів присікати жорстку ігру і дав грати так як грати....