"Кульбаба лікарська" зварила найсмачніший бограч, "Шалені шкварки" трохи "не дотягнули"

"Кульбаба лікарська" зварила найсмачніший бограч,  "Шалені шкварки" трохи "не дотягнули"
В УжНУ свій день святкували біологи.

 

27-28 квітня у рамках святкування «Дня біолога» на біологічному факультеті УжНУ відбулась Міжнародна конференція молодих учених та студентів, а також «Біо-бограч party», який об’єднав у конкурсі за призові місця студентів і викладачів.

Темою міжнародної конференції стали проблеми збереження біорізноманіття Українських Карпат. Робота учасників проходила у п’яти секціях: «Збереження флористичного біорізноманіття Українських Карпат», «Збереження фауністичного біорізноманіття Українських Карпат», «Збалансований розвиток агроекосистем», «Прикладні аспекти охорони довкілля», «Мікробіологічні та фізіологічні дослідження в екології». Матеріали конференції вийшли окремим збірником, у який увійшли 145 праць молодих учених.

Вже традиційний кулінарний конкурс «Біо-боґрач party» стартував із привітання декана факультету Ярослави Гасинець, яка привітала всіх з «Днем біолога», побажала гарного настрою, смачного боґрачу та перемоги найвправнішим біокулінарам. Також вручила грамоту та футбольний м’яч за ІІІ місце з міні-футболу в XI загальноуніверситетській спартакіаді серед викладчів і співробітників УжНУ капітану команди біологічного факультету Михайлові Вакеричу та відзначила «Кращого викладача – 2017» (доцента кафедри ботаніки Інну Бесеганич) та «Кращого студента – 2017» (другокурсників Василя Ейбера та Михайла Фіглара).

В умінні приготування бограчу змагалися шість команд різних курсів біологічного факультету та викладацька команда:

«Біовари» (1 курс),

«Найкращі біологи» (2 курс),

«Hakuna matata – без турбот» (3 курс),

 «Taraxacum officinale» (4 курси),

«Шалені шкварки» (5 курс),

«Майстри шефи» (викладачі).

Всі команди завзято підійшли до кулінарної справи та вразили журі смаковими якостями готових страв.

Оцінювали гарячу страву – Дмитро Сойма (проректор з адміністративно-господарської роботи УжНУ), Ярослава Гасинець (декан біологічного факультету УжНУ), Руслан Плекан (доц. кафедри теоретичної фізики УжНУ), Віталій Починок (співробітник Інституту фізіології рослин і генетики НАНУ, Київ), Іван Саламон (представник Пряшівського університету, Словаччина).

Журі керувалося не тільки традиційними характеристиками страви (смак, запах, консистенція), але і креативністю студентів у її приготуванні. Після обговорення переможцем «Біо-бограч party» журі визначило команду «Taraxacum officinale» (4 курс). Друге місце зайняла команда «Шалені шкварки», а третє – «Біовари».

Продовжилося святкування веселими виступами та конкурсами від команди КВК біологічного факультету «Ботаніки з Титаніка», пісенними номерами Голибанич Інесси та Кушнір Марини. А насамкінець присутніх зачарувало фаєр-шоу з використанням піротехніки.

Студенти та викладачі також позмагались у брейн-рингу, де в фіналі зійшлись викладачі та студенти V курсу. В результаті перемогла дружба.

Також у рамках свята заклали алею з Ginkgo biloba вздовж Ботанічної набережної.

Переможці «Біо-боґрач party» були нагороджені цінними подарунками. Організатори відзначили, що конкурс став справді традиційним і щороку набуває нових обертів та нової якості. Заступник декана з виховної роботи Андрій Сойма подякував меценатам: депутату Закарпатської обласної ради Андрію Андріїву, доц. Василю Копчі, студентській профспілці та студраді УжНУ, учасникам конкурсу за позитивні емоції на «Біо-боґрач party».

 

01 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Микола 2017-05-01 / 19:54:05

    класний факультет і класне свято