На конкурсі літературно обдарованих дітей закарпатці здобули найбільше нагород

На конкурсі літературно обдарованих дітей закарпатці здобули найбільше нагород
Завершився Всеукраїнський конкурс «У пошуках літературних талантів». У конкурсі взяло участь 376 школярів з усіх регіонів України.

 

Всього розіграно по три призові місця у поезії і прозі та по п’ять місць дипломантів у двох номінаціях, усього – шістнадцять нагород. Найбільшу кількість нагород у конкурсі здобули школярі із Закарпаття. На другому місці за кількістю перемог – Київ і область.

У номінації «Поезія» перше місце журі конкурсу, яке очолював лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка В’ячеслав Медвідь, присудило п’ятнадцятилітній школярці із селища Великий Березний Софії Бурді. Третє місце у номінації «Проза» – Іванні Сабадош з Хуста Закарпатської області (12 років). Дипломанткою конкурсу в поезії стала Даніела Тороній із Мукачева (16 років) і дипломанткою в прозі – Мар’яна Демеш з Хуста (16 років). Володарці першої премії вручено вісім тисяч гривень і бронзову статуетку Лесі Українки, яку за аналогією до премії «Оскар» назвали «Лескар». Третя премія оцінена в чотири тисячі гривень. Дипломанти одержали дипломи і по тисячі гривень.

Вручення нагород відбулося в місті Новоград-Волинський на Житомирщині в літературно-меморіальному музеї Лесі України. Лауреати конкурсу залишили відбитки рук і автографи в бетоні на трояндовій Алеї талантів у саду Косачів.

Конкурс проводять другий рік Київська організація Національної спілки письменників України та меценат Микола Хомич.

Твори лауреатів і дипломантів конкурсу вийшли антологією у видавництві «Самміт-книга», що презентувалася на київському книжковому форумі «Арсенал».

uzhgorod.net.ua

 

22 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів