В ужгородському скансені презентували дитячі роботи на тему «Мрії Срібної Землі»

В ужгородському скансені презентували дитячі роботи на тему «Мрії Срібної Землі»
Про що мріють сьогодні діти?! На це риторичне запитання знайде відповідь кожен, хто завітає до Закарпатського музею народної архітектури та побуту в Ужгороді. Саме тут 13 червня відкрилася виставка «Мрії Срібної Землі» робіт учасників обласного дитячо-юнацького конкурсу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Легенди Карпат», на якій свої роботи презентували 239 конкурсантів із 35 мистецьких шкіл Закарпаття.

 

У залі піднесено і натхненно, адже кожен малюнок випромінює свою неповторну енергію. Кожен малюнок – це окремий всесвіт, своя історія, майстерно передана мовою кольорів. Зараз, коли в країні війні, гинуть військові і цивільні, ворог нищить наші міста і села, руйнує інфраструктуру, завдає невимовних збитків і калічить душі, важливо вистояти й укріпити свою віру. Більшість малюнків оптимістичного змісту про повноцінне життя під мирним небом. Діти мріють про повернення з фронту усіх без винятку захисників, тому на багатьох роботах зображені щасливі діти разом з мамою і татом. 

Відкрив виставку та привітав усіх присутніх директор департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації, заслужений артист України – Євген Тищук.

Схвально відгукнувся про експозицію, яку підготували працівники Центру культури Наталія Стегура, Олена Ваш, Крістіна Губена, Костянтин Ковган та Анатолій Чередниченко, директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту, доктор історичних наук Василь Коцан. Він наголосив на різноманітності тем, які порушили у своїх роботах учні, кожен із яких мріє про мирне завтра і щасливу родину. Проглядається у дитячих роботах і символічний образ України, який вони зображають в образі Жінки. В одних – вона заплакана і згорьована, в інших – вольова і  самодостатня.

Поділилася своїми враженнями від виставки і подякувала викладачам мистецьких шкіл та учням за якісну роботу в.о. директора КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук. Це вже не перша виставка, організатором якої виступає Центр культури. І щоразу це нові емоції та приємні враження.

Завітала на виставку і голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури, заслужений працівник культури України Наталія Товтин, яка, зокрема, подякувала нашим Збройним Силам, адже лише тому, що вони щодня захищають наші кордони, ми маємо можливість спокійно творчо працювати та розвивати свої вміння. «Наша молодь надзвичайно талановита, – наголосила вона, – і це підтверджує наша виставка. Уже неодноразово відправляли разом з іншими речами, що потрібні на фронті, дитячі роботи солдатам на передову. Знаємо, як вони реагують, для багатьох вони стали своєрідними оберегами. Помітила я і роботи на екологічну тематику. Діти зображають красу нашої неповторної природи, мріють про чисте довкілля".

Приємно, що на виставку завітало багато учасників з різних районів області, яким вручили дипломи, подяки і невеличкі подарунки.

Також були нагороджені й переможці ІV етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!».

Модератор заходу – завідувач методичного кабінету початкової мистецької освіти КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради Алла Товт.

Організатор виставки – КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради.

Запрошуємо відвідати виставку і щиро віримо, що усі дитячі мрії неодмінно здійсняться!

 

Марина Офіцинська,

завідувач інформаційно-редакційного сектору

КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради

 

 

 

 

16 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів