З 11 червня для нас наступить безвіз: що можна везти з ЄС в Україну?

З 11 червня для нас наступить безвіз: що можна везти з ЄС в Україну?
До уваги потенційних відвідувачів країн Євросоюзу — основні митні правила.

 

Привезли в подарунок з Греції пару пляшок оливкової олії або 3 літри вина з Італії, а на кордоні не пропускають? Прикро. І друзі без подарунків залишилися, і ви в поганому настрої. Щоб подібні речі ніколи вас не стосувалися, завжди треба детально вивчати митні правила. Якщо ви не дуже добре знайомі з Митним кодексом України, то ознайомтеся з найважливішими його нюансами.

Особисті і цінні речі:

Повітряним шляхом можна ввозити без оподаткування товарів загальною вартістю на суму еквівалент € 1000, ліміт ваги товарів визначається авіаперевізником. Якщо ви перетинаєте кордон на авто, то ввозити дозволяється товарів на суму еквівалент € 500, при загальній вазі – 50 кг. У цю категорію входять сувеніри, подарунки і т.д. Товари, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 1000 євро, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через пункти пропуску через державний кордон України, відкриті для повітряного сполучення, та товари (крім підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України, не підлягають письмовому декларуванню.

На територію України дозволяється також ввозити без сплати мита предмети особистого користування. Предмети особистого користування – це товари особистої гігієни та індивідуальні косметичні засоби, одяг, білизна, взуття, фотоапарат, відеокамера і аксесуари до них, магнітофон, телефон, диктофон, ПК і аксесуари до них, бінокль, дорогоцінні прикраси зі слідами використання, інвалідну і дитячу коляску, спортивне спорядження, переносні музичні інструменти, два комп’ютери і три флеш-карти, телевізор, калькулятор, 0,5 л туалетної води та / або 100 г духів.

Цінні речі – витвори мистецтва та рідкісні книги, які мають культурну та історичну цінність, підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Гроші: в Україну можна ввозити суму еквівалент до € 10 тис. без письмового декларування. Якщо ж сума більша, вам треба пред’явити довідку з банку, що ця сума знята з особового рахунку.

Продукти харчування. Дозволяється ввозити в Україну харчові продукти для власного споживання на суму, що не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу в таких обсягах:

  • в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі: в кількості не більше, ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кг, кожного найменування на одну особу;
  • без упаковки – в кількості, що не перевищує 2 кг кожного найменування на одну особу;
  • без упаковки – неподільного продукту, готового до безпосереднього вживання, в кількості не більше, ніж по одному найменуванню на одну особу;

Алкогольні й тютюнові вироби. Громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити алкогольні напої та тютюнові вироби на митну територію України в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування в таких кількостях з розрахунку на одну людину:

  • 200 сигарет або 50 сигар, або 250 г тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 г;
  • 5 л пива, 2 л вина, 1 л міцних (із вмістом спирту більш, ніж 22%) алкогольних напоїв.

Нововведенням Митного кодексу є такий пункт: якщо турист, який ввозив алкогольні напої та тютюнові вироби, був відсутній у нашій країні менше, ніж 24 години, товар не звільняється від мита, незалежно від його кількості.

Спеціальний дозвіл на ввезення. Для ввезення на територію України вибухових матеріалів, вогнепальної та холодної зброї, а також засобів самозахисту, наприклад, газових балончиків, необхідний дозвіл МВС України. Якщо хочеш ввозити в Україну домашніх тварин, необхідно мати ветеринарний паспорт і ветеринарне свідоцтво за формою Ф-1, видане не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону.

Ліки. Туристам дозволяється ввозити не більше 5 упаковок одного найменування лікарських засобів у багажі або ручній поклажі, виняток становлять наркотичні або психотропні засоби. Якщо ж курс лікування потребує більше препаратів, то можна перевозити ту кількість, яка не перевищує вказану в рецепті. Рецепт видається на ваше ім’я та повинен бути завірений печаткою лікаря або відповідного закладу охорони здоров’я. Ввезення на територію України психотропних та наркотичних засобів потребує дозволу Міністерства охорони здоров’я.

Заборонено ввозити:

  • харчові продукти без сертифікату про відповідність;
  • друковані та відеоматеріали, що пропагують насильство, расизм та війну;
  • вибухонебезпечні та отруйні речовини.

Тепер, після ознайомлення з правилами Митного кодексу, ви можете бути впевненими в собі при перетині кордону, пише tochka.net.

 

23 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів