Троє закарпатців отримали "термічні опіки" і виникла загроза перекидання вогню вглиб лісу

Троє закарпатців отримали "термічні опіки" і виникла загроза перекидання вогню вглиб лісу
А це вже становило небезпеку життю мешканців села Березинка .

 

Сьогодні, 24 травня, в с Березинка Мукачівського району відбулися спільні навчання із гасіння пожеж в екосистемах. У тренуваннях взяли участь: особовий склад та спецтехніка 2-го державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Закарпатській області, працівники  ДП «Мукачівське ЛГ», правоохоронці, медики та енергетики.

За тактичним задумом, за невстановлених причин загорілося гектар сухої трави на межі лісового масиву. Через сильний вітер вогонь перекинувся на лісову підстилку та дерева загальною площею понад 2 гектари. Внаслідок цієї надзвичайної ситуаціє троє людей отримали термічні опіки. Виникла загроза перекидання вогню вглиб лісу, що становить небезпеку населенню с. Березинка.

Зважаючи на складність ситуації, приймається рішення аби залучити до ліквідації пожежі рятувальні підрозділи Мукачівського району. Спільними зусиллями, з використанням ранцевих вогнегасників, шанцевого інструменту та пожежної техніки «загорання» вдалося ліквідувати.

На місці пожежі працював штаб пожежогасіння, яким приймалися рішення щодо нарощування сил та засобів лісогосподарських підприємств та пожежних підрозділів. Загалом у навчаннях брали участь 41 чоловік та 8 одиниць техніки, з них від ДСНС Мукачівщини – 18 рятувальників та 3 одиниці спеціальної й аварійно-рятувальної техніки.

Підсумовуючи результат, присутні зауважили, що такі тренування є особливо актуальними перед початком літнього сезону пікніків, адже дозволяють різним службам налагодити взаємодію.

Джерело: У ДСНС України у Закарпатській області

 

24 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів