П’ятірка ужгородців "засвітилася" у ролі контрабандистів на малій батьківщині українського прем’єра

П’ятірка ужгородців "засвітилася" у ролі контрабандистів на малій батьківщині українського прем’єра
Жителі міста над Ужем налагодили механізм поставок із європейських країн вогнепальної зброї та наркотиків, примудрившись приховати товар від митного контролю.

 

Вінницькі правоохоронці викрили контрабандистів зброї та наркотиків. Після вдалої спецоперації зловмисників затримали та обрали запобіжний захід на час досудового слідства, передає Vlasno.info із посиланням на ухвали слідчих суддів Вінницького міського суду.

Підозрювані — п'ять мешканців Ужгорода Закарпатської області. Вони налагодили механізм поставок із європейських країн вогнепальної зброї та наркотиків, примудрившись приховати товар від митного контролю. Вчиняли це навесні цього року.

Як свідчать результати судово-балістичної експертизи, на територію України злочинним шляхом потрапляли: пістолети словацького та чеського виробництва, понад сотня патронів до нарізної вогнепальної зброї тощо.

Але про такий "товар" вже знали вінницькі слідчі СБУ та прокурори. Вони і вирішили придбати у контрабандистів зброю, а за компанію – і наркотики: півкілограма кокаїну.

В Ужгороді, призначивши зустріч із одним із підозрюваних, "купили" пістолети. Ціна — не менше півтори тисячі євро за "імпортний товар".

Потім їх затримали та привезли у Вінницю. Цікаво, що слідство вели та продовжують вінницькі прокурори та СБУшники, оскільки підозрювані із Ужгорода побоювалися мати справу із місцевими, та обрали регіон для реалізації зброї подалі від Закарпаття. Втім, і тут їх знайшов закон.

Зрештою, судді обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до середини липня, однак із можливістю внесення застави. Троє підозрюваних можуть опинитися на волі, якщо сплатять понад півмільйонну заставу, ще двоє можуть не сидіти у СІЗО, якщо знайдуть по майже 135 тисяч гривень.

Один із підозрюваних має статус учасника бойових дій.

Розслідування триває за двома статтями Кримінального кодексу України: незаконне поводження зі зброєю та контрабанда.

 

28 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів