На Міжгірщині є форелева ферма, де щодня туристам ловлять 40 кілограмів форелі
Про це розповів власник ферми Володимир Дзюба. Чоловік родом з Вінниччини, єдиний в Україні створив природну форелеву ферму. Вода в басейни тече з гірської річки, тому має приблизно однакову температуру влітку і взимку. Через це форель дуже смачна.
“Туристів дуже багато. Влітку записуються в чергу за 2-3 дні наперед. За раз ловлять до 2 кілограмів риби. Коли починав, працював з ресторанами й кафе. Тепер продаю рибу лише туристам”,- каже Володимир.
Туристам роздає вудочки, ті мусять спіймати рибину. Потім господар її чистить та смажить на мангалі.
“В нас були на дегустації французи, німці, австрійці. Всі сказали, що риба дуже смачна”, – додає господар.
Кілограм форелі коштує 250 гривень. На мангалі також готують картоплю “по-вінницьки” з часником та травами.
“Колись був у цьому селі на екскурсії. Мені так сподобалась природа, і форель. Що загорівся й собі щось подібне зробити. У справу вклав дуже багато. Та й справа не окупиться одразу. За рік форель виростає на 40 грамів. Треба чекати 5 років аби дійшла до товарного вигляду. Лише тодіі почне давати прибуток. Але в мене ризикове господарство. Якоїсь весни піднялася повінь і в річку змило кілька басейнів риби. А коли йде велика вода нічого вдіяти не зможеш”, – додав Володимир Дзюба.
У Володимира ферма збудована за американським проектом. Каже форель можна розводити будь – де, але вона не буде такою смачною і не є такою популярною в інших областях України, пише gazeta.ua.
“За 100 тисяч доларів можна зробити ферму, яка буде штучно охолоджуватись та наповнюватись киснем. В мене знайомі відкрили ферму на Вінниччині, але проект не пішов. Вінницькі люди знають карась, короп, товсто лоб. Аби запустити подібний проект треба багато вкласти в рекламу, розкрутку місця”.
Валентина Мураховська
-->
До теми
- Великодні подарунки захисникам: закарпатські школярі відправили на фронт 70 пасок
- Закарпатських фотографів запрошують подавати світлини на виставку «Закарпаття і війна. Два непрості роки»
- Працівники Держаудитслужби в Закарпатській області долучилися до акції «Вареники для військових»
- В Ужгороді відбувся благодійний футбольний матч на підтримку пораненого нацгвардійця
- Минулоріч на Закарпатті від туберкульозу померла 141 людина
- Команда Chysto.de запрошує на перший у цьому році екопікнік у Карпатах
- Чехія запустить другий залізничний маршрут до України
- Сьогодні — Вербна неділя у греко-католиків та католиків Закарпаття
- Інклюзія під час війни: як живуть дитячі інтернати в нинішніх умовах
- Закарпатська митниця запрошує молодих спеціалістів оновити кадровий потенціал
- Великоднє прохання від Федора Шандора: збір на дрони замість тонни салатів
- Важливо, щоб у закарпатських закладах освіти готували кваліфікованих фахівців! Що для цього потрібно?
- Купити квиток у Відень чи Будапешт можна онлайн
- Закарпатські гвардійці відзначили річницю створення підрозділу Національної гвардії у регіоні
- Віддав життя, прикриваючи відхід свого батальйону. Історія полеглого Героя із Закарпаття Андрія Літуна
- «Перший бій покаже, хто стане воїном…» Боєць 128-ї бригади переніс 9 операцій, вдягнув протез і повернувся до побратимів
- Всеукраїнське опитування вчителів: визначаємо найпріоритетніші потреби й навички
- Втратив руку під час евакуації побратимів: історія пораненого військового Андрія Оришка
- "Війна з тильного боку". Закарпатський письменник Андрій Любка видав нову книгу про війну
- «Щодня встаю о 3-й ранку, щоб о 6-й хлопці на бойових позиціях мали гарячий сніданок…» Історії з фронту від 128-ї бригади
До цієї новини немає коментарів