Студентам-закарпатцям: як розвинути й удосконалити шосте чуття

Студентам-закарпатцям: як розвинути й удосконалити шосте чуття
Сесія у розпалі, а разом із нею – тести. Бути бездоганно готовим до кожного вкрай складно!

 

Як часто ти використовуєш інтуїцію, щоб виконати завдання? А чи часто вона тебе підводить? Ось поради, які допоможуть удосконалити шосте чуття.
 
1. Дивися фільми без звуку

Серіали і навіть випуски новин підійдуть. Спробуй за допомогою лише картинки з’ясувати, про що йдеться. Звертай увагу на все: міміка, жести, емоції, місце події. Намагайся зрозуміти, про що говорять герої.

2. Формуй завдання твердженням, а не запитанням

Твоя інтуїція точно дасть знак, чи правильний цей варіант. Наприклад, не варто казати: «Чи відповідь “а” правильна?» Натомість: «Відповідь “а” – правильна». Якщо це не так, то інтуїція змусить опиратися, здавалося б, правильній думці, і ти засумніваєшся.

3. Спостерігай за людьми

Ідеально це робити, коли їдеш у транспорті. Уважно проаналізуй їх: вік, настрій, емоції. Розвивай у собі емпатію – співпереживання до інших. Якщо ти помічатимеш почуття навколишніх, то зможеш розуміти почуття близьких тобі людей. А ще – передбачати певні дії: якщо бачиш на обличчі мами злість або роздратування, краще не розповідати їй у цей момент, що злетів зі стипендії.

4. Пограй з колодою карт

Спробуй вгадати, яку карту витягнеш наступною. Звісно, спочатку результати не будуть надто втішними, але після кількох спроб ти здивуєшся. Варто повторювати таку вправу щодня й ефект не забариться.

5. Вгадуй

Будь-що: кого ти зустрінеш першим на вулиці, у якому вбранні. Роби це щодня перед виходом з дому. Перед тим, як відповісти на дзвінок, спробуй вгадати, хто телефонує. Так, спершу це складно, і навряд чи вийде, але скоро ти зрозумієш, що варіантів не так і багато. Або спробуй вгадати, як звуть офіціанта.

6. Заведи щоденник

І записуй усі прояви та проблиски свого шостого чуття: коли щось вгадав, відчув, зрозумів на рівні підсвідомості. Такі документальні свідчення допомагають не опустити руки і все ж таки розвивати інтуїцію, а не махнути на неї.

pexels-photo-92028

7. Запитуй

Не варто нічого додумувати, інакше інтуїтивні висновки будуватимуться на твоїх хибних судженнях. Краще став якнайбільше запитань, будь допитливим: «А чому ти зараз такий сердитий?», «Що трапилося?», «Чому ти так поводишся?» Люди зазвичай охоче розповідають про себе, а це допоможе тобі у майбутньому застосовувати інтуїцію. Бо ти вже знатиеш, як вони реагують і що саме змушує їх так поводитися.

А під час складного тесту це можуть бути прості запитання викладачеві. Вони полегшують роботу, але їх рідко ставлять: «Чи може бути кілька правильних відповідей у завданні?», «Чи може не бути жодної правильної відповіді?»

8. Помічай дрібниці

У якій краватці найчастіше ходить викладач? Як зав’язує шарф подруга? Сьогодні щось інакше? То, може, щось трапилося? Запитуй, щоб перевірити. Але для початку варто засумніватися у звичному стані речей. Маленькі деталі часто допомагають побачити зміни, сигналізують про щось. Навчися розшифровувати ці знаки.

9. Створюй власний прогноз погоди

Щовечора перед сном записуй свій прогноз погоди. Яка погода, на твою думку, буде завтра? Будь уважним, спостерігай за тим, яка погода була сьогодні, вчора, про що говорять люди (зазвичай під час розмови часто порушують цю вічну тему). А вранці перевіряй себе, визираючи у вікно чи оновлюючи сайт. За днів десять ти помітиш, що близький до істини.

10. Підкидай монетку

І щоразу намагайся вгадати, що ж випаде: орел чи решка. Варіантів лише два і з часом ти станеш передбачати дуже точно.

11. Підвищуй власну самооцінку

Якщо ти невпевнений у собі, то просто не зможеш повірити у те, що тобі підказує інтуїція. Ти будеш схильний довіряти твердженням друзів або сторонніх людей, але не у власні здогадки, бо: «Що ж це за дурниці у голову прийшли». Тому частіше говори собі компліменти та підбадьорюй себе.

як розвинути інтуїцію

Топ-5 книжок, які допоможуть розвинути інтуїцію

1. «Як розвинути інтуїцію» Олени Розумовської

Авторка розтлумачує різні види цього відчуття, пояснює, до чого тут йога, медитація та віщі сни. А ще відкриває таємницю, як це все допоможе налагодити особисте життя.

2. «Самовчитель з розвитку інтуїції» Лори Дей

Покрокова інструкція про те, як розвивати шосте чуття, багато практичних вправ для миттєвого застосовування отриманих знань.

3. «Як розвивати інтуїцію та приховані здібності» Оксани Лисенко

Авторка вивчає можливості головного героя серіалу «Менталіст» Патріка Джейна і за допомогою власного тренерського досвіду розкриває таємниці його дивовижних психологічних прийомів.

4. «Розвиток інтуїції. Як ухвалювати правильні рішення без сумнівів і стресу» Гая Клакстона

Ми часто нервуємо, коли довіряємося власній інтуїції, бо вважаємо, що логіка – значно надійніша. Автор розповідає, як без хвилювання довіритися власному шостому чуттю та витрачати менше часу на ухвалення рішень.

5. «Шлях інтуїції» Пенні Пірс

Авторка аналізує це явище з погляду психології, філософії та релігії. Пірс приділяє увагу практичному застосуванню інтуїції у всіх сферах нашого життя.

Маєш власні способи розвитку інтуїції? Ділися ними у коментарях!

 

31 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів