Місцеві "знахарі" заготовляють квітучі рослини у горах Тячівщини

Місцеві "знахарі" заготовляють квітучі рослини у горах Тячівщини
Квітучі рослини заготовляють у горах наприкінці травня.

 

Так, люди, які мешкають самому серці Карпат в урочищі Занівка, що трохи вище села Чумалево на Тячівщині, знаються на цьому.Варто додати, якщо не встигли зібрати необхідні лікарські рослини, то можна піднятися трохи вище в гори, де тільки починається сприятливий період заготівлі.

У літні місяці , починаючи з червня збиратимуть полинь гірку, листя берези для банних віників, далі аж до вересня – лишайник, пилок якого вважається природним антисептиком для відкритих ран, ісландський мох дуже гарно допомагає для виведення мокротиння та очищення легенів. Із серпня заготовляють червону та чорноплідну горобину, багатий вітаміном В іван-чай.

Але варто і озброїтися знаннями про лікарські трави, аби не потрапити у халепу, і не помилитися, адже у природі багато рослин – двійників, також важливий і час збору. Одним словом, збирати у наших горах є що, та й процес може бути цікавим та корисним, адже сама природа Карпат – сприяє єднанню людини і природи. Головне бажання та прихильність до здорового способу життя.

М-Студіо

 

 

01 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів