Футбольна першість Закарпаття інтригує все більше

Футбольна першість Закарпаття інтригує все більше
Чемпіонат Закарпаття з футболу. Вища ліга, 7 тур. Хто кого?

 

«Карпати» (Рахів) – ФК «Оболонь» (Хуст)

Зустрічаються сусіди по турнірній таблиці із зони аутсайдерів. Момент істини для обох команд. Для новачка ліги: якщо виграє, то не лише обійде безпосереднього конкурента, а покращить шанси на боротьбу за середину турнірної таблиці. У разі поразки чи навіть нічиєї очікує подальше перебування на передостанньому місці. Відповідно такі ж перспективи (зі знаком «+» чи «-») очікують на хустян. Кому віддати перевагу? Доволі важко сказати. За рахівців – підтримка рідних трибун. З одного боку, вони мало набирали очок в останніх іграх, але й суперники були – не подарунок: виноградівці, середнянці… Оболонці ж у трьох останніх турах набрали 6 очок, а тому перебувають у хорошому психологічному настрої. Чи вистачить його для виїзду? Хто зна. У зустрічі цілком вірогідними можуть бути і нічия, і поразка чи виграш однієї з команд.

ФК «Ужгород» – ФК «Боржава» (Довге)

Боржавцям в обласному центрі буде дуже важко. Мало того, що вони ще не мають жодного очка, то ще й приїдуть у гості до чемпіона, якого дуже «розізлили». Як-не-як, теперішні господарі в двох попередніх зустрічах не взяли жодного очка, а тому перед своїми вболівальниками старатимуться з усіх сил. І забивати є кому – у складі два кращі бомбардири ліги з топ-5 – Руслан Соскида й Нуцу Арделян. Однак і шапкозакидацького настрою не повинно бути. Так, боржавці половину матчів поступилися з різницею в три й більше м’ячів. Але половину програли з мінімальним відривом. Та все ж матимемо той матч, де фаворит – цілком очевидний.

ФК «Поляна» – ФК «Вільхівці»

«Поляна» доволі впевнено грає вдома: одна нічия, а решта – виграші. Зрештою, четверте місце про щось та говорить. У «Вільхівців» поки намітився спад: одне очко в останніх трьох поєдинках. Привабливіше, звісно, виглядають господарі. Але: суперників розділяють тільки три очки й підопічні Юрія Бучка тільки одного разу зіграли провально. В інших зустрічах практично пропускають лише один м’яч. Буде важкий матч із моментом істини для «Вільхівців». Адже в разі невдачі вони лишаться в нижній частині турнірної таблиці, тоді як господарі мають певний запас міцності.

ФК «Бужора» (Іршава) – ФК «Середнє»

«Бужора» – третя, середнянці – п’яті. Відстань між командами – 2 очки. Суперники що й казати: гідні один одного. Правда, іршавці матимуть підтримку рідних стін, а представнику Ужгородщини в останніх двох матчах важко дається реалізація: один забитий м’яч. Та нічого й гадати: матимемо надзвичайно цікаве протистояння, у якому перемогти може кожен. І навряд чи з різницею більш ніж в один м’яч.

ФК «Минай» – ФК «Севлюш» (Виноградів)

На «закуску» – центральна гра туру й, мабуть, усього першого кола: зустрічаються лідери, у яких однакова кількість очок. У фіналі Кубка команди вже зустрічалися. Якщо з тієї, «виноградівської», невдачі «Севлюш» зробить правильні висновки, то зможе зіграти результативно. Тут і нічия буде за успіх. Але все ж «Минай» має чимало «криголамів», здатних виручити в останню хвилину. Особливо в останніх матчах ефективно діє Владислав Микуляк. Поєдинок підвищеної уваги. Тим паче, що повинні зійтися й два кращі бомбардири ліги: Роберт Гегедош у господарів та Михайло Чедрик у гостей.

Із п’яти матчів лише в одному є очевидний фаворит. В інших незначну перевагу хоч і мають господарі, але матчі обіцяють бути захопливими з непередбачливими результатами. Особливо інтригує битва лідерів: під ким похитнеться трон?

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

 

10 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів