Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв: багато що залежить від усіх мешканців міста

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв: багато що залежить від усіх мешканців міста
Поспілкуватися з міським головою Ужгорода Богданом Андріївим у дружній неформальній обстановці змогли сьогодні всі бажаючі: у рамках "Майстерні міста", яка проходить на набережній Незалежності, відбулася відкрита дискусія "Кава без краваток".

 

Керівнику міста поставили ряд запитань, зокрема, щодо паспортизації зелених зон та загалом зелених насаджень, водних об'єктів, виділення земельних ділянок учасникам АТО, інвентаризації земель у місті, впровадження електронного квитка, встановлення нових автобусних зупинок (і не тільки у центральній частині міста), збереження історичної спадщини, доступності Ужгорода - у плані врахування інтересів маломобільних верств населення тощо.

Богдан Андріїв, відповідаючи на запитання щодо зелених зон, зокрема сказав, що багато що залежить від усіх мешканців міста. "Минулої суботи я робив черговий об'їзд міста, оглянули ми і наші парки, скверики у центральній частині. І сквер Масарика, і Штефаника, і Героїв Небесної сотні, і Ротарі-парк. Трава у парках викошена, квіти висаджені і гарно цвітуть, але поруч із цим усім купи сміття. Брудно не тому, що комунальники не прибирають, а тому, що люди, які там відпочивають, смітять. Хто має дбати про наші зелені зони, як не ми всі. Кому не має бути байдуже, як виглядає наше місто?", поставив риторичне питання міський голова.

Також Богдан Андріїв повідомив, що нарешті розпочалася інвентаризація земель: двічі недобросовісні учасники зривали тендерні процедури, тому все так затягнулося у часі. Щодо можливих зловживань із виділенням земельних ділянок учасника АТО, то Богдан Андріїв нагадав, що він сам звернувся до органів прокуратури, щоб перевірили законність виділення таких земельних ділянок, починаючи з 2014 року. Повідомив також, що в земельній комісії у міській раді присутні також представники військкомату та бійців АТО.

Щодо електронного квитка на проїзд у міських автобусах, то на наступне сесійне засідання виноситься проект рішення про запровадження "Муніципальної картки". Це повинна бути багатофункціональна електронна картка, яка, в тому числі, виконуватиме і роль електронного квитка. Є наразі пропозиції від двох банківських державних установ – "Ощадбанку" та "Приватбанку", за яку депутати проголосують, та і буде впроваджуватися.

Обговорюючи питання доступності та безбар'єрності міста, виокремили один випадок: буквально кілька днів тому у Фейсбуку з'явився допис, де хтось обурювався тим, що міська рада виділяє фінансування на ремонт ліфта. Пані Василина Марко, керівник організації інвалідів "Оптиміст", відзначила, що їй було дуже неприємно читати коментарі про те, кому потрібні маломобільні люди, віз очники і т.д. "Ми такі ж люди, як і всі, маємо такі ж права, як і всі", – сказала вона. І додала, що дуже добре, що працюватиме ліфт, яким зможуть скористатися люди з обмеженими фізичними можливостями, люди похилого віку. Подякувала міському голові і за допомогу в ремонті приміщення організації інвалідів у колишньому бізнес-інкубаторі на 8 Березня. Міський голова також зауважив, що йому було дивно читати такий пост і такі відгуки про ліфт у міській раді: "Навіть якщо ним скористається у день двоє-троє маломобільних людей, ліфт має бути".

Обговорення, що має бути у парку Перемоги («Кірпічка»), вийшло досить емоційним та тривало найдовше. Як відомо, ініціативна група ужгородців виступає за те, щоб там була зелена зона з відповідною інфраструктурою, є думки і про те, щоб збудувати там хоспіс. Власне, через це і тривають дискусії.

За словами Богдана Андріїва, нещодавно розглядали й інші варіанти місць для будівництва хоспісу – біля міської лікарні на БАМі та біля онкодиспансеру на «Шахті», однак наразі згоди не дійшли. Проте таке приміщення для важкохворих чи безнадійно хворих людей вкрай потрібне місту.

Міський голова повідомив, що підтримує збереження зеленої зони у парку Перемоги, однак розривати договір з орендарями земельної ділянки на "Кірпічці" наразі підстав нема. Пообіцяв також більш докладно обговорити питання "Кірпічки" під час особистої зустрічі з ініціативною групою.

Сьогоднішня «Кава без краваток» у рамках "Майстерні міста" – не єдина. Кожного дня хтось із представників міської влади спілкуватиметься з громадою. Наприкінці тижня з усіма охочими ще раз поспілкується Богдан Андріїв.

Дивіться також: Ужгородська міськрада готова до діалогу: в місті започаткували «Каву без краваток»

Прес-служба Ужгородської міської ради

 

19 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів