Закарпатці взяли активну участь у Святі культури русинів-українців Словаччини

Закарпатці взяли активну участь у Святі культури русинів-українців Словаччини
Днями у місті Свидник Словацької Республіки відбулося 63-тє Свято культури русинів-українців Словаччини.

 

На святі побували директор Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук, завідувач народного етнографічного музею, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стегура, завідувач відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності та народної творчості Віталій Рац.

Закарпатці взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника полеглих Героїв, костюмованій ході учасників свята, відвідали Музей української культури та спільну виставку робіт народного художника України Василя Свалявчика та його сина Петра.

На виставці-ярмарку свої роботи представили майстри Марія Купарь, Андрій Зубенко, Неля Шандор, Андрея Прислупська з Ужгорода, Петро Шегда з Міжгір’я, образотворець, голова спілки художників Перечинщини Віктор Геровський, а також Наталія Геровська, Іванна Головей, Діана Микульця, Валерій Козуб.

Захід відбувся у рамках договору про творчу співпрацю між управлінням культури Закарпатської облдержадміністрації та Союзом русинів-українців Словаччини.

Віталій Рац, завідувач відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності та народної творчості Закарпатського ООМЦК

Джерело: Закарпаття онлайн

 

22 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів