Експертиза визнала справжність відеозапису у справі про організацію давання хабара Юлією Тимошенко

Заступник керівника прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко повідомив, що експертиза встановила справжність відеозапису в справі про організацію давання хабара Юлією Тимошенко

 

За словами Бойченка, експертиза встановила справжність відеозапису і визначила, що аудіозапис виготовлявся одночасно з відеозаписом.

Заступник голови прес-служби також сказав, що під час розслідування кримінальної справи було встановлено, що Володимир Боровко, який зробив заяву про те, що Юлія Тимошенко намагалася організувати давання хабара суддям, був зарахований до штату помічників у липні минулого року за розпорядженням самої Юлії Тимошенко.

Юрій Бойченко також сказав, що встановлено суддів Верховного Суду, яким пропонувався хабар за те, щоб залишити чинним рішення Апеляційного суду Київської області, відповідно до якого було визнано незаконним порушення кримінальної справи проти Юлії Тимошенко.

Співробітник прес-служби Генпрокуратури повідомив, що судді допитані і їхні свідчення підтверджують заяву Володимира Боровка.

Юрій Бойченко зазначив, що Тимошенко зверталася до Печерського районного суду Ки?ва зі скаргою на дії Генпрокуратури, що відмовилася порушити кримінальну справу проти Володимира Боровка, але Печерський суд не знайшов у його діях складу злочину.

Нагада?мо, що в червні Генпрокуратура просила парламент дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності лідера БЮТ за організацію давання хабара.

Підставою для порушення кримінальної справи послужила заява Боровка, який назвався помічником Тимошенко і повідомив, що вона дала йому велику суму грошей і просила передати їх судді, щоб той звільнив з-під варти її свекра Геннадія Тимошенка й колишнього головного бухгалтера корпорації ?ЕСУ Антоніну Балюру.

Минулої середи, 30 червня, комітет Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики й організації роботи парламенту рекомендував спікеру парламенту відхилити подання Генпрокуратури.

Також і комітети Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупці?ю, з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, з питань правової політики та комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендували Верховній Раді повернути подання на Юлію Тимошенко Генпрокуратурі без розгляду в сесійному залі.

За даними прес-служби блоку Юлії Тимошенко, члени комітету дійшли висновку, що подання Генпрокуратури на притягнення лідера БЮТ до кримінальної відповідальності не містить ніяких доказів провини Тимошенко і не відповіда? регламенту Верховної Ради.

Кримінальна справа проти Юлії Тимошенко була порушена 19 травня. На думку лідера БЮТ, вона ? сфальсифікованою, як і відеоматеріал. За її словами, на відеоплівці зображена зустріч з людьми, які повідомили їй про те, що їм відомі 3 особи у силових структурах, які безпосередньо брали участь в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Юлія Тимошенко заявила, що вона не могла не зустрітися з цими людьми після такої заяви. Вона підкреслила, що аудіозапис був змонтований з різних розмов і потім, за участю Служби безпеки, накладений на відеоряд.

Тимошенко ? лідером опозиційного блоку партій. У п?ятницю, 2 липня, лідери блоків "Наша Україна" і БЮТ, Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко, підписали коаліційну угоду із назвою "Сила народу", метою якого ? об??днання зусиль для перемоги на президентських виборах спільного кандидата Віктора Ющенка.


 

05 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів