Православна ікона дарує надію мирянам Закарпаття

Православна ікона дарує надію мирянам Закарпаття
Чудотворну ікону Божої Матері «Призри на смирення» привезли на Закарпаття.

 

Першим її прийняв із чоловічого монастиря Києва  православний кафедральний собор в Ужгороді.  За два  дні тут уже побували понад 2000 вірян. Разом із духовенством вони просять зцілення від усіх бід та вимолюють здоров’я собі і близьким.

Димитрій  СИДОР, настоятель Свято-Хрестовоздвиженського православного кафедрального  собору м. Ужгород

Наш православний собор звик іти до святинь. А одного разу до нас прийшла сама святиня: 2 липня ввечері, о 16:00 ми з великою кількістю людей зустріли святиню із київського монастиря Введенського. Ім?’я ікони — «Призри на смирення». 1150 років тому коли наші предки під Карпатами прийняли віру Христову в часи святих Кирила і Мефодія, вперше почули дивне слово «смиреніє». Для сьогоднішньої людини воно значить слабкий, не здатний себе відстояти, але в духовному плані смиреніє — це глибокий духовний стан віри в Бога і надія на Бога. Коли ми кожен крок робимо з вірою в Бога, то ніколи не переживаємо, що Бог нас лишить.

Після Ужгорода ікону  на півдня  перевезуть до кафедрального собору та  монастиря Мукачева. Згодом святиню побачать в Іршаві, Сваляві, Великих Лучках, Нижніх Воротах та наприкінці — у Перечині. Тож Мукачівсько-Ужгородська єпархія цю ікону отримала на тиждень. Після 8 липня її передадуть до храмів Хустської та Виноградівської єпархій.

 

05 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів