Свій ювілей Любов Слободська відзначить виставкою в Ужгороді

Свій ювілей Любов Слободська відзначить виставкою в Ужгороді
У п’ятницю, 7 липня, о 16.00 в галереї "Ужгород" відбудеться відкриття виставки робіт мисткині Любові Слободської.

 

Авторка презентує добірку різножанрових творів живопису та графіки. Крім експозиції, увазі присутніх представлять і щойно виданий каталог, до якого увійшли репродукції вибраних робіт за 2010-2017 роки.

У вступному слові до каталогу поетеса, член Національної спілки письменників України та заслужений діяч мистецтв України Зоя Кучерява зазначає, що свої пейзажі, портрети, тематичні композиції художниця "виносить дбайливо, як дитину". "Любов Слободська багато працює на пленерах, намагаючись відтворити кольорове багатство природи, її неповторний настрій. Художній почерк – емоційно насичений. Авторка не намагається ідеалізувати природу, а прагне якомога ближче наблизитися до неї, донести до глядача її божественну красу і досконалість. Місія художника – приносити глядачеві радість, позитивні емоції, світло, добро. Палітра мисткині – світла і чиста".

Виставка присвячена ювілеєві художниці.

Любов Слободська (Товкач) народилася 1 липня 1947 року в с.Товкачі Овруцького району на Житомирщині. З 1966 по 1971 роки навчалась на художньо-графічному факультеті Одеського державного педагогічного інституту ім.К.Ушинського.

В 1973 році разом із чоловіком, теж художником, Віталієм Слободським переїздить на Закарпаття, де продовжує займатися творчою діяльністю, активно бере участь в обласних та республіканських виставках.

Член Об’єднання професійних художників Закарпаття (2011) та Національної спілки художників України (2013).

Джерело: Управління культури Закарпатської ОДА

 

06 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів