Чеських туристів розшукали Усть-Чорнянські рятувальники на масиві Свидовецького хребта

Чеських туристів розшукали Усть-Чорнянські рятувальники на масиві Свидовецького хребта
У ніч з 7 на 8 липня рятувальники Усть-Чорнянського ГПРВ провели операцію з пошуку у гірських масивах Свидовецького хребта чотирьох туристи з Чехії.

 

Як розповідає начальник ГПРВ В’ячеслав Дикун, 4 громадян Чеської Республіки через несприятливі погодні умови – сильний дощ та туман - у лісі  втратили орієнтир та заблукали у районі гори Стоги.  Рятувальник спочатку намагався вивести з лісу заблукалих туристів, спрямовуючи їх у телефонному режимі, однак іноземці так й не змогли самостійно знайти промаркований маршрут.

"Я навів з ними зв'язок через мобільний телефон, спочатку  спрямував їх у правильному напрямку. Але через туман та те,  що частина дерева з розміткою просто вирубані, туристи не могли вийти з лісу. А  оскільки іноземці були без палаток, то перечекати негоду на вершині теж не могли. Тож зателефонували у службу порятунку 101. Мною було прийнято рішення іти їм на допомогу", - зазначив В’ячеслав Васильович.

У пошуковій операції взяли участь 4 рятувальників ГПРВ. За 4 години групу туристів було знайдено й ще за 3 години їх доставлено до селища Усть-Чорна, де змоклі та втомлені іноземці змогли відігрітися та відпочити. 

За матеріалами видання Тячів

 

10 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів