Ужгородець Анатолій Герей пройшов кваліфікацію на чемпіонат світу

Ужгородець Анатолій Герей пройшов кваліфікацію на чемпіонат світу
19 липня у німецькому Лейпцігу розпочався чемпіонат світу з фехтування. У складі збірної України змагається й наш земляк – ужгородець Анатолій Герей, який зумів пройти кваліфікацію.

 

У груповому етапі індивідуальних змагань чоловіків-шпажистів ужгородець стартував разом із Максимом Хворостом та Володимиром Станкевичем.  Анатолій виграв усі шість боїв своєї “пульки”  і у підсумку із 7-ої позиції (35-ої загальної) напряму кваліфікувався до 1/64 фіналу.  Усього ж  до участі було заявлено 215 спортсменів зі всього світу.

На жаль, Володимир Станкевич припинив боротьбу на стадії входу до 64-ки кращих. Максим Хворост здолав двох суперників – казаха Івана Дерябіна та поляка Карола Костку – та кваліфікувався до основної сітки турніру, де побореться із німцем Ріхардом Шмідтом.

Наш Анатолій Герей  в “олімпійці” за вхід у 32-ку найсильніших змагатиметься із греком Саввасом Каввадіасом. Варто зазначити, що за жеребкуванням ужгородець із Богданом Нікішиним потрапили до однієї “сітки” Чемпіонату світу. І у випадку, якщо хлопці кожен виграє свій перший бій, за вхід до 16-ки боротимуться між собою.

Нагадаємо, що лідер національної збірної Богдан Нікішин не змагався у групах, а стартуватиме одразу із ТАВ 64  (шпагуватиме з  Олегом Соколовим із Узбекистану).

За графіком 22 липня відбудуться змагання в індивідуальному заліку, а 25 липня в командних змаганнях.

Слід зауважити, що нашій збірній в командних змаганнях до чвертьфінальної стадії слід обійти збірні Казахстану та Узбекистану. В разі успіху  в 1/4 наші шпажисти можуть вчергове зійтися з одним із головних своїх конкурентів  - командою збірною Росії.

Нагадаємо, що на чемпіонаті Європи, який нещодавно відбувся в Грузії українці в командних змаганнях дійшли до фіналу й поступилися золотом саме росіянам. Тож дуже сподіваємося на реванш.

 

20 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів