П’ять рецептів ранкової "шаленої" кави

П’ять рецептів ранкової "шаленої" кави
Кава — найпопулярніший напій у світі. Для багатьох ранок без нього – не ранок. Проте інколи навіть найкраща кава набридає і хочеться чогось такого…

 

Ми знайшли 5 незвичайних рецептів для тих, кому хочеться екзотики.

Кава з перцем

Інгредієнти:

мелена кава

горошина духмяного перцю

дрібка солі

щіпка паприки (за бажанням)

вода

Приготування:

Насипте у турку 2 чайні ложки кави, додайте горошину духмяного перцю, паприку і сіль, залийте холодною водою и поставте на вогонь. Зваріть каву, залиште у турці на 2 хвилини. Розлийте по чашках.

Кава з м’ятою

Інгредієнти:

мелена кава

2 листочки свіжої м’яти

1 паличка ванілі

вода

цукор за смаком

Приготування:

Засипте у турку каву за смаком, покладіть паличку ванілі і цукор, варіть на повільному вогні, доки кава не почне підніматися. Заберіть на 2 хвилини, щоб кавова пінка осіла, і знову поверніть на вогонь. Варіть до готовності.

Листя м’яти помийте і порвіть на маленькі шматочки, покладіть у чашку. Налийте в неї проціджену каву, добре перемішайте, залиште на пару хвилин, аби м’ята віддала свій аромат.

Пряний гарбузовий латте

Інгредієнти:

мелена кава

300 грамів гарбуза

60 мл молока

120 мл вершків

кориця, мускатний горіх, гвоздика або імбир — за бажанням

цукор за смаком

вода

Приготування:

Спершу приготуйте гарбузовий сироп. Розігрійте духовку до 200 градусів. Зріжте з гарбуза кірку, поріжте м'якуш на дрібні шматочки, розподіліть по деку в один шар і поставте в духовку на 15 хвилин. Після зробіть гарбузове пюре за допомогою блендера.

У гарбузове пюре, що вийшло, додайте 200 мл води, корицю, гвоздику і інші спеції за смаком(можна все відразу) і поставте суміш на вогонь хвилин на 15, постійно помішуйте. Вийде густий тягучий сироп.

Зваріть каву, процідіть і перелийте у велику чашку. Додайте до нього гарбузовий сироп і половину молока. Вершки збийте в густу піну і викладіть в чашку. Насолоджуйтеся кращим напоєм цього ранку!

Кава з медом і часником

Інгредієнти:

мелена кава

3 столових ложки меду

великий зубчик часнику

вода

Приготування:

У турку покладіть мед і доведіть до кипіння на повільному вогні. Часник натріть на терці (можна дрібно порізати), додайте до меду, як слід, перемішайте і ще раз доведіть до кипіння. Додайте кави за смаком і закип'ятіть суміш ще раз. Тепер залийте холодною водою, добре перемішайте і варіть каву до готовності.

Важливо робити все швидко: додайте часник, як тільки закипів мед; всипте каву відразу, як вони закиплять ще раз. Тоді усі непоєднувані інгредієнти стануть єдиним цілим.

Кава з кардамоном

Вам знадобляться:

мелена кава

по щіпці кардамону, суміші перців, меленої кориці, ванільного цукру

вода

Як приготувати:

Все просто: змішайте в турці каву і спеції, залийте водою і варіть до готовності.

Джерело: "Районка"

 

22 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів