Чи готові ужгородці до страхової медицини?

Чи готові ужгородці до страхової медицини?
Страхову модель медицини намагаються втілювати в Україні. Це означає, що пацієнти знатимуть, який обсяг медичної допомоги їм гарантує держава.

 

Про це заявив заступник глави МОЗ Павло Ковтонюк: «Ви платите кошти державі або тому, хто Вас страхує. Держава збирає внески застрахованих людей і потім, коли люди потребують цих коштів (в настанні хвороби), вона їх виплачує на покриття витрат на лікування хвороби. Лікарня повинна знати вартість того, що вона робить і частину цієї вартості покриває державне страхування, а решту треба покривати з інших джерел. Зараз ми так і робимо. Але це неконтрольовано, неочікувано,  несподівано для людини. Вона просто приходить і не знає, з чим вона піде з лікарні, скільки грошей там  залишить. Ми повинні створити передбачувану систему».

Відповідно до умов страхової медицини, у разі потреби пацієнти зможуть  одержати  швидку медичну допомогу, пройти стаціонарне та амбулаторно-поліклінічне лікування.  Ми запитали ужгородців, чи готові вони до повноцінного функціонування страхової медицини в Україні?

Uzh Inform

 

27 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів