Закарпатець перетворив свою ферму на справжній туристичний комплекc

Закарпатець перетворив свою ферму на справжній туристичний комплекc
Тут, у хустському Горінчово, крім відвідування буйволячої еко-ферми, гості можуть покататися на конях, скуштувати страви домашньої закарпатської кухні...

 

Дотримуйтесь маршруту від Хуста, де Вам попадеться на шляху страусина ферма, далі відвідайте село Іза, і подивіться, як місцеві займаються лозоплетінням, вівчарством і сироваріння, що не обійдіть село Липча, тут зустрінете плямистих оленів, а кінцевим пунктом вашого призначення буде яскраве село Горінчово.

Місцеві жителі Хустщини неабияк переймаються туристичною привабливістю свого краю, пишаючись при цьому його автентичністю, сприятливим кліматом, і, найважливіше, гостинністю. І село Горінчово Герасимчука винятком.

Цікаві до нетипових фермерства туристи можуть відвідати тут буйволину ферму «На току». Історією про створення ферми поділився з нами її господар - Василь Іванович. Розповідає, що господарство за весь час свого існування розрослося з 3 буйволів до 20 голів худоби. Для цього фермер створив всі необхідні умови. Буйволи, хоча тварини і невибагливі, але люблять простір, тому територія фермерства чимала. Тут буйволів тримають для молока, до речі, річний надій від однієї буйвола складає близько 2000 літрів.

 

З буйволячого молока роблять сир, кефір і масло - все це ви також можете спробувати, не залишаючи буйволиного ферми. І буйволи - не єдині мешканці господарства, поряд з ними живуть козулі, качки, павичі і африканський страус, тому нудьгувати тут доведеться, тварини звикли до людей і з легкістю дають себе погодувати і погладити.

Василь поділився з нами думками щодо розвитку туристичного напрямку:

"Звичайно, Закарпаття - багатий край, нам дійсно є що показати і є чим пишатися. Але для цього потрібно створити відповідні умови. Перш за все, це стосується якісних доріг і проходження зручного громадського транспорту, також варто подбати і про те, щоб гостям було де зупинитися, відпочити і поїсти"

На підтвердження своїх слів Василь демонструє власну ферму, він перетворив своє господарство на справжній туристичний комплекc. Тут. крім відвідування еко-ферми, гості можуть покататися на конях, скуштувати страви домашньої закарпатської кухні. А для тих, хто хоче залишитися в селі Горінчово на кілька днів, є невеликий мотель, в якому можна зупинитися.

Можна стверджувати, що старання, праця і любов до своєї справи місцевих жителів не марні. Саме так, невеликими кроками, створюється туристичний імідж краю. Головне - знайти ту родзинку, яка буде привертати увагу гостей, щоб вони згадували про свою подорож з посмішкою, хотіли про неї розповісти своїм друзям і поверталися сюди ще не раз.

Софія Дацюк, АгроЦентр

 

14 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів