Благодійно-мистецький проект на підтримку онкохворих дітей розпочався в Ужгороді

Благодійно-мистецький проект на підтримку онкохворих дітей розпочався в Ужгороді
Цього тижня біля костела Св. Георгія в Ужгороді з'явилася різьблена інсталяція та скринька для пожертв. Так з ініціативи родини митців Іванчів у місті розпочався благодійно-мистецький проект на підтримку онкохворих дітей.

 

Сьогодні, аби підтримати ініціативу Марії та Михайла Іванчів, на вулиці Волошина біля костелу відбувся доброчинний виступ Закарпатського народного хору.

«Я побачила виставку й інформацію про збір коштів цими днями і одразу вирішила, що ми підтримаємо цей проект, адже його мета благородна, а задум від щирого серця. Рішення про участь ухвалила сама, але навіть не сумнівалася, що колектив мене підтримає. І дійсно, одноголосно Закарпатський народний хор погодився влаштувати імпровізований концерт, аби долучитися до реалізації задуму талановитих закарпатських митців родини Іванчів», – розповіла керівник Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук.

Саме пані Наталія розповіла про сьогоднішній захід на своїй сторінці у мережі Facebook. На виступ улюбленого колективу прийшли подивитися кілька десятків ужгородців, а перехожі спинялися, аби послухати народні співи у супроводі балету. Не залишили глядачі поза увагою і різьблену скриньку.

Ініціатори ж благодійного проекту – Марія та Михайло Іванчо – спостерігали за дійством, не приховуючи сліз. Кажуть, що не вірили у такий розвиток подій та увагу до своєї ідеї.

«Нам на двох вже 150 років. Ми разом з першого курсу навчання, тобто з 1 вересня 1956 року. Коли святкували наші 75-річні ювілеї, то у нас запитали, чи плануємо якусь виставку приурочити до цієї дати. Я проти цих шаблонних заходів… В них немає сенсу. Під впливом таких думок і виникла ідея влаштувати мистецький проект на підтримку онкохворих діток українських родин. Кохана дружина підтримала мою ініціативу, хоча, не приховую, що не одразу розповів їй про свій задум. Я упевнений, що нашу ініціативу підтримають наші колеги-митці, і ця справа буде продовжуватися. Свою ж експозицію будемо постійно оновлювати… А щодо виступу нашого хору, то я просто не маю слів. Дякую Богові, що є такі люди, що маємо підтримку, що земляки не проходять повз…», – розповів Михайло Іванчо.

Наталія Петій-Потапчук наголосила, що хор ще неодноразово братиме участь у цьому проекті, і закликала творчих закарпатців долучитися до благої справи.

Кожен охочий може стати частиною благодійного проекту. Скринька для пожертв постійно знаходитиметься біля костелу Святого Георгія на вулиці Волошина. Наша небайдужість – це чиєсь врятоване життя та шанс на порятунок онкохворої дитини. Долучайтеся!

uzhgorod.net.ua

 

31 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів