Ректор УжНУ Смоланка зустрівся з професором зі США Вертелецьким

Ректор УжНУ Смоланка зустрівся з професором зі США Вертелецьким
Всесвітньовідомий американський науковець українського походження професор-генетик Володимир Вертелецький (його батьки народилися на Волині і після Другої світової війни емігрували до Аргентини), є головою правління МБФ «ОМНІ-Мережа для дітей», іноземним членом НАН України, почесним професором Львівського Національного медичного університету ім. Данила Галицького та Національного університету «Києво-Могилянська академія».

 

З 1999 року професор В.Вертелецький очолює Українсько-американську програму запобігання вродженим вадам розвитку, на основі якої розроблено і впроваджено в двох областях України реєстри всіх новонароджених та дітей з вродженими вадами розвитку. Науковець створив комп'ютерну міжнародну інформаційну систему з питань тератології і спадкової патології.

В ході розмови, яка відбулася у п’ятницю, 8 вересня, професори-лікарі В.Вертелецький та В.Смоланка обмінялися думками стосовно відповідальності медиків та лікарських структур за суспільне здоров’я, значення генетики для діагностики і проведення медичних досліджень, використання фолієвої кислоти.

Програма перебування професора В.Вертелецького в УжНУ включає також дві лекції англійською та українською мовами для студентів медичних факультетів № 1 і №2, які він прочитає 8 та 11 вересня.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

08 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів