Платники податків на Закарпатті знайомились зі змінами в законодавстві

Платники податків на Закарпатті знайомились зі змінами в законодавстві
Своєчасне інформування платників про новації в законодавстві сприяє попередженню та уникненню порушень. 11 жовтня 2017 року в приміщенні сесійного залу Хустської районної державної адміністрації відбувся кущовий семінар, на якому розглядались зміни до Податкового кодексу України, чинні з 2017 року; зміни у трудовому законодавстві та відповідальність за його порушення.

 

У семінарі взяли участь голова ради ТВ Асоціації платників податків у Закарпатській області Марта Волощук, начальник управління моніторингу доходів та обліково – звітних систем Головного управління ДФС у Закарпатській області Оксана Носова, начальник відділу комунікацій управління організації роботи Головного управління ДФС у Закарпатській області Алла Дацюк, начальник відділу Управління Держпраці у Закарпатській області Ярослав Туринський.

Насамперед із вступним словом до присутніх звернувся начальник Хустської ОДПІ Головного управління у Закарпатській області Михайло Мондич, який акцентував увагу присутніх на важливості інформування громадськості про порядок справляння податків і зборів, про останні зміни в податковому законодавстві, залучення платників до активних взаємовідносин з органами Державної фіскальної служби.

Марта Волощук зупинилась на найбільш обговорюваних та проблемних для платників податків питаннях. В свою чергу Оксана Носова розповіла про порядок заповнення та реєстрації податкової накладної, порядок дії платника у разі блокування податкової накладної. Відтак Алла Дацюк повідомила про набрання чинності Законом України від 03.10.2017 року № 2148 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», зупинившись, зокрема, на змінах, що стосуються єдиного внеску: розмір внеску; розширення та склад кола платників; особи, що звільняються від сплати внеску; терміни сплати; договори про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування тощо.

Ярослав Турянський порушив та висвітлив питання про зміни у трудовому законодавстві, зокрема, що стосуються фінансової відповідальності за порушення законодавства про працю, встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством, недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, проведення перевірок дотримання законодавства про працю та осіб, що їх проводять.

Кожен із присутніх мав можливість отримати особисту кваліфіковану консультацію, поради та застереження.

Хустська ОДПІ закликає платників податків бути обізнаними із новаціями в законодавстві, брати активну участь у семінарах та публічних заходах, організовуваних фіскальними органами.

За матеріалами Хустської ОДПІ

 

12 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів