Книжку про русинський сепаратизм розхапали на ужгородській презентації

Книжку про русинський сепаратизм розхапали на ужгородській презентації
Вчора в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка відбулася презентація нової книжки відомого закарпатського науковця Любомира Белея «Русинський сепаратизм: націє творення in vitro».

 

Дослідження професора Ужгородського національного університету вийшло у київському видавництві «Темпора» накладом 3 тисячі примірників і викликало вже великий інтерес. Зокрема, на презентації не вистачило книжок для всіх охочих.

Під час півторагодинної зустрічі з читачами доктор філологічних наук відповів на численні запитання залу. Любомир Белей наголосив, що сучасне неорусинство– це політтехнологія, а не наука. Так, очільник Організації українських націоналістів Степан Бандера у польській метриці був записаний саме русином. Назва «русин», «Русь» - це давні назви всіх українців і тому ми не маємо право давати їх на відкуп сепаратистам, які не хочуть мати нічого спільного з Україною. За словами автора, будь-які спроби відірвати від нас явища української культури під давньою назвою мають бути заборонені законодавчо.

Під час презентації книжка «Русинський сепаратизм: націє творення in vitro» отримала високі оцінки від тих, хто вже її прочитав. Тому було висловлено думку, аби ця праця з’явилася в усіх бібліотеках Закарпаття.

uzhgorod.net.ua

 

03 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Наталія Краус 2017-11-04 / 09:04:12

    Ця книжка має з*явитися в усіх шкільних бібліотеках Закарпаття і в усіх читальних залах бібліотечної мережі області ! Це рішення має прийняти ОБЛРАДА і профінансувати із бюджету області !!!