Новини за сьогодні, 27 квітня 2024, субота (02:51)

Щоденні "волання" до вашого особистого інтелекту!

Щоденні "волання" до вашого особистого інтелекту!
Навички, які можна освоїти, не відриваючись від інтернету

 

1. Станьте гуру фотошопу

Безцінний навик, від якого не перестають тягнутися потенційні роботодавці – володіння фотошопом. Ви можете підійти до навчання безтурботно, переглядаючи смішні відео на каналі You Suck at Photoshop, або серйозно – освоюючи великий навчальний курс в Udemy (орієнтований на ретуш фотографій).

2. Навчіться читати швидше

Spreeder – це безкоштовна онлайн програма, яка навчить вас читати швидше без шкоди для розуміння сенсу незалежно від того, скільки вам років. При достатньому терпінні і старанній практиці, швидкість читання збільшиться в два, три або навіть чотири рази! Тільки подумайте, скільки часу ви заощадите.

3. Вивчайте мови

З Duolingo ви можете вивчити іспанську, французьку, португальську, італійську, англійську та інші мови. Крім сайту є мобільний додаток, який зробить освоєння великої і захоплюючої програми більш зручним. До біса дорогих репетиторів!

4. Практикуйте йогу

У більшості міст є спільноти, в які можна вступити і займатися йогою безкоштовно. Або можете практикувати її вдома. YogaGlo має 15-денну пробну версію, а Yome представляє збірник безкоштовних відеоуроків. Якщо ви вже знайомі з основними позиціями, можете випробувати пробну версію YogaTailor.

5. Стати воїном в Excel

Chandoo – це добрі феї Excel, які хочуть ділитися своїми знаннями зі світом. Мистецтво поводитися з електронними таблицями підвищить ваші шанси на отримання офісної роботи. Швидка обробка даних буде здаватися вам незамінною протягом всієї кар’єри. Чого ж ви чекаєте?

6. Стати чудовим оратором

Ви можете пройти курс «Введення в майстерність публічного виступу» в University of Washington онлайн. Як тільки ви освоїте деякі хитрощі, то зможете проводити ділові презентації або виступати перед натовпом агресивно налаштованих мітингувальників без страху.

7. Навчіться малювати

Всі діти малюють – чому ж дорослі настільки закомплексовані, що бояться навіть пробувати? Кожен може відчувати себе комфортно з олівцем і папером, ескізи – чудовий спосіб виразити свій творчий потенціал. Хто знає, адже це може перерости в щось більше … DrawSpace – прекрасне місце для початку.

8. Почніть розбиратися в джазі

Ви ніколи не «включалися» в джаз? Якщо хочете брати участь у розмові естетів на модній вечірці або просто розширити свій музичний кругозір, пройдіть цей онлайн курс від UT Austin.

9. Дізнайтеся, як робити круті фотографії

Лайфхак з фотографування – відмінний вибір для новачка. Дізнайтеся, як працює ваша камера, намотайте на вус основи композиції і навчіться редагувати зображення (пост-продакшн).

10. Дізнайтеся більше про статистику

UC Berkeley виклав свій курс за статистикою на iTunes. Тепер ви більше ніколи не потрапите на вудку брудних новинних журналістів, нечестивих популяризаторів науки і спритних рекламників. Знати теорію ймовірності повинна кожна людина, яка поважає себе: у наш час повсюдного обдурення – це нагальна потреба.

11. Розберіться в основах психології

Звичайно, ніхто не знає, що таке свідомість. Але якщо ви розберетеся з принципами її роботи, які людям вдалося виявити, то це допоможе вам зрозуміти себе. А потім – динаміку ваших романтичних відносин і дружби, проблеми ваших колег, чудеса і біди сучасного суспільства. Yale University пропонує дуже хороші лекції з психології.

12. Почніть писати свою музику

Це справа нелегка, так що послідовність – найважливіше.

Крок перший: навчіться грати на гітарі, якщо ви не були в піонерських таборах і до сих пір не вмієте. Justin Guitar – прекрасне місце, щоб дізнатися основні акорди і отримати базові навички гри. Далі у кожного свій шлях, але ви можете спробувати знайти в інтернеті акорди ваших улюблених пісень: так робили багато початківців-гітаристів. Ще це зробить вас королем вечірок.

Крок другий: поставте голос. У цьому вам допоможе курс від Berklee College of Music.

Крок третій: дізнайтеся, як стати хорошим композитором. У тому ж музичному коледжі Берклі є шеститижневий інтенсив на Coursera зі створення пісень. До кінця цього терміну у вас з’явиться як мінімум одна повністю відполірована пісня.

Крок четвертий: зберіть всі разом. Лайфхак з області музичної індустрії допоможе вам сплавити отримані навички в працюючий і ефективний механізм. У найкоротші терміни ви зможете поділитися своєю музикою з коханою людиною або з усім світом.

13. Навчіться вести переговори

Нехай Стен Крістенсен зі Стенфорда пояснить, як вести переговори в бізнесі та особистому житті, управляти відносинами для отримання персональної вигоди і не дозволяти маніпуляторам смикати вас за ниточки. Любителів спорту обрадує велика кількість футбольних метафор.

14. Вдосконалюйте письменницьку майстерність

Macalester College пропонує відмінну серію лекцій, яка перетворить будь-кого в непоганого письменника. Якщо ви більше цікавитеся журналістикою, почніть з Wikiversity.

15. Перестаньте ненавидіти математику

Якщо ви страждали на уроках математики в школі, а тепер вона вам конче знадобилася, не посипайте голову попелом. Ви можете пройти курс «Математика в реальному житті» на Saylor.org, він відновить і зробить життєздатними ваші базові знання. Не бійтеся абстрактних міркувань: ви дізнаєтеся, як застосувати свої навички на практиці.

16. Навчіться в’язати

Instructables пропонує навчальний курс, який веде чарівна жінка. Встигніть зв’язати смішні шапки і наповнені символічним значенням шарфи до початку зими!

17. Збільшіть пасивний дохід: інвестуйте з розумом

Якщо ви міцно стоїте на землі і можете похвалитися регулярним доходом, ви повинні оволодіти мистецтвом заощаджень та інвестицій прямо зараз. Investopedia може запропонувати вам корисні ресурси, в тому числі цей популярний базовий курс.

18. Дізнайтеся, як витрачати мало часу на прибирання будинку

Unf ** k Your Habitat ділиться порадами щодо того, як швидко навести порядок в домі після буйної вечірки, коли батьки несподівано вирішили повернутися і сказали по телефону, що будуть через півгодини. Цей блог допоможе вам не тільки в екстрених ситуаціях, але і в довгостроковій перспективі. Ви станете більш організованим, чистішим і щасливішим.

19. Навчіться кодити

Жоден навик в наш час не веде до таких блискучих перспектив, як програмування. Хочете створити сайт для вашого стартапа? Або випустити новий додаток, яке всіх порве? Тоді вам потрібно навчитися кодити! Завантажити докладні керівництва можна де завгодно, але інтерактивна Code Academy зробить процес навчання приємнішим і веселішим. Програма є інноваційною і великою, так що якість освіти аніскільки не постраждає. Але якщо ви віддаєте перевагу традиційним способам, то можете почати з Гарвардського курсу «Введення в комп’ютерні науки».

20. Зробіть динамічний сайт

Ви як і раніше використовуєте існуючі шаблони або віддаєте перевагу самовиражатися на мейнстрімних платформах типу тумблера і блогспота? Вивчення Ruby On Rails може назавжди змінити ваше життя. Тут є довгий і надзвичайно корисний список безкоштовних інструментів для навчання, від Rails for Zombies до Learn Ruby The Hard Way. Деякі базові знання про програмування будуть не зайвими, але якщо ви наполегливі і не дуже самокритичні, то можете сміливо падати в цю безодню.

21. Створіть свою мобільну іграшку

Якщо вас нічого не цікавить, крім веселих додатків з іграми, ви можете пройти цей курс в University of Reading. Вони обіцяють навчити писати на Java, навіть якщо у вас немає досвіду програмування! Але якщо ви хочете зробити по-справжньому круту річ, то спочатку необхідно стати просунутим в теорії ігор.

22. Для найбільш ледачих: навчіться хоча б нормально зав’язувати шнурки

Це напрочуд просто. Тільки подумайте, скільки хвилин вашого життя ви заощадите, якщо шнурки перестануть розв’язуватися!

Джерело: Львів

 

03 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Останні новини

+