В холодильнику постійно працює вентилятор: діагностика поломки

В холодильнику постійно працює вентилятор: діагностика поломки
Вентилятор встановлюють в холодильниках системи No Frost, щоб запобігти обмерзання стінок камери. Завдяки цьому винаходу такі холодильники не вимагають періодичної розморожування. На їх стінках не утворюється іній, а температура всередині камери завжди постійна.

 

Причини несправності вентилятора

Якщо у вашому холодильнику постійно працює вентилятор — це найчастіше пов'язано з поганою роботою випарника. Причиною цього може бути несправність наступних запчастин:

  • компресора;
  • модуля управління;
  • датчика температури.

Деталі для заміни можна купити в магазині, але немає гарантій, що потрібні запчастини є у продавця в асортименті. Можна також замовити по інтернету, але замовляючи безпосередньо у виробника, доведеться чекати досить довго.

Якісні запчастини для холодильників можна придбати в інтернет-магазині EasyFix, і шукати ніде не потрібно, тому що там можна знайти різноманітні деталі від багатьох провідних виробників, і чекати на посилку довго не доведеться.

Як усунути проблему

В цьому випадку рекомендується викликати кваліфікованого фахівця. Але якщо вас не лякає перспектива самостійного ремонту техніки, радимо, попередньо знеструмивши холодильник, знайти доступ до камери випарника. Як правило, він розташований безпосередньо під задньою стінкою.

Огляньте вентилятор, намагаючись знайти сліди механічного пошкодження, а також ділянки оплавленої проводки.

Якщо зламався електромотор, його треба просто замінити. Тут важливо вміти відокремити поломку безпосередньо мотора від дефекту блоку управління. З цією метою потрібно підключити мотор, обходячи ланцюги управління.

Несправний блок управління теж може бути причиною поганої роботи вентилятора. У разі поломки датчика температури в систему управління холодильника надходять неправильні дані про температуру всередині камери, що змушує вентилятор постійно працювати.

Перевірте мастило в підшипниках електромотора. Інтенсивна робота вентилятора може стати причиною висихання мастила, а це призводить до збою в роботі вентилятора. Рекомендується періодично змащувати мотор у разі потреби.

У багатьох моделях холодильників крильчатку вентилятора роблять із пластику, заради дешевизни. Однак цей матеріал схильний до дії низьких температур і на морозі робиться досить крихким.

Тому коли в разі несправності тена холодильника навколо вентилятора утворюється товста кірка льоду, це може стати причиною механічної поломки лопастей крильчатки. А це неминуче призведе до збою в роботі вентилятора. Але це не така вже й велика проблема, досить просто замінити цю деталь.

 

16 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів