В УжНУ відбулася презентація міжнародної програми «Стажування в Туреччині 2018»

В УжНУ відбулася презентація міжнародної програми «Стажування в Туреччині 2018»
У понеділок, 20 листопада, у Великій залі ректорату УжНУ відбулася презентація міжнародної програми «Стажування в Туреччині 2018» за участі провідних туроператорів та турецьких компаній: «Tui», «Calypso Tour», «Calypso Tour Ua», «Peninsula Tours», «Akay Trevel» та «Positive Entertainment». Перед презентацією відбулося підписання договору між Ужгородським національним університетом та провідним туроператором «Calypso tour». Ректор університету Володимир Смоланка, генеральний директор «Calypso tour ua» Еркан Чавуш та генеральний менеджер «Calypso tour» Междін Улутюрк обговорили можливі напрямки співпраці та перспективи підписання договору, як для студентів, так і для університету в цілому.

 

Ректор Володимир Смоланка зазначив, що про співпрацю «Calypso tour» та факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ знає не тільки з вуст декана факультету, але зі слів студентів, яким вдалося відвідати такі практики. «Нині прийшла пора розширювати межі нашого спілкування. Дуже важливо, що на подібних практиках студент має можливість здобуття фахового досвіду, розширює свої географічні горизонти, а також отримує заробітну плату за те, що працює. Ті, хто стоїть перед вибором університету, завжди звертають увагу на те, що може дати їм цей виш. То ж ми рухаємося до того, аби відкрити перед нашими студентами усі можливі «злітні смуги» - зазначає ректор університету.

Турецькі партнери розповідають, що стажування за кордоном дарує можливість глибше пізнати країни, їх культуру та звичаї, дає навики необхідні у професійному житті, та, не менш важливо, підтверджене міжнародним сертифікатом, який стане в нагоді при майбутньому працевлаштуванні та складанні якісного резюме. «Ми хочемо аби студенти були впевнені, що практика за кордоном – безпечний та унікальний досвід. Ми несемо відповідальність за тих студентів, які у нас працюють, адже розуміємо, що чимало відмовляється від подібного досвіду через страх. Ми теж батьки, тому чудово усвідомлюємо, як це відправляти своїх дітей у таку дорогу, саме тому створили умови повної безпеки та комфорту, як для праці, так і для відпочинку. А з недавніх пір ми почали рухатися у напрямку урізноманітнення баз практик для студентів. У них є змога працювати на кухнях, ресторанах, рецепції, тренерами з аеробіки та фітнесу, та багато інших. Це зроблено для того, аби до цієї програми долучалися студенти різних факультетів та напрямків» - переконують турецькі партнери.

Присутніми при підписанні договору були також декан факультету здоров’я та фізичного виховання Іван Миронюк, декан факультету туризму та міжнародних комунікацій Наталія Габчак та завідувач кафедри міжнародних комунікацій  Руслана Жовтані.

«Ми вже працювали з цим туроператором і наші студенти їздили на стажування до Туреччини, після якого повернулися дуже задоволеними. Адже отримали безцінний практичний досвід. Сподіваємося на розвиток цієї співпраці, і можливо, надалі  наші студенти матимуть зможу практикуватися в Іспанії, Греції чи Італії» - зазначила декан факультету туризму та МК Наталія Габчак.

Безпосередньо після підписання договору  розпочалася презентація можливостей програми стажування у Туреччині. Студенти факультетів туризму та МК, ФІФ, здоров’я та фізичного виховання, історії та міжнародних відносин мали змогу отримати вичерпну інформацію про особливості програм стажування, які триватимуть 4-6 місяців, та розраховані на туристичний сезон 2018 року, а також проглянули ефектну екскурсію туристичними родзинками Туреччини.  Також в рамках презентації засновник фірми  «Positive Entertainment» Aіхан Ішал розповів про особливості діяльності його компанії, зокрема у сфері шоу-бізнесу та брендінгу готелів.

Генеральний менеджер "Calypso tour" Междін Улутюрк розповідаючи про переваги стажування в Туреччині сказав: «В рамках стажування ви зможете отримати чудову можливість вдосконалити свої професійні навички, володіння іноземною мовою, а також отримати сертифікат про проходження стажування, який в майбутньому зможе вам допомогти при влаштуванні  на роботу».

В ході візиту представники "Calypso tour" також провели співбесіду на факультеті здоров’я та фізичного виховання зі студентами, що виявили бажання взяти участь у стажуванні. У вівторок, 21 листопада, о 10.00 подібна співбесіда відбудеться на факультеті туризму та міжнародних комунікацій за адресою  вул. Українська 19.

Олексій Шафраньош,

Вероніка Кобаль

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

20 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів