До 600-річчя видано книжку про село Дубрівка Ужгородського району

До 600-річчя видано книжку про село Дубрівка Ужгородського району
Цієї осені село Дубрівка на Ужгородщині урочисто відзначила 600-річчя від появи першої письмової згадки. Протягом століть село знаходилося на межі Ужгородського та Березького комітатів. І нині воно є крайнім поселенням Ужгородщини, відразу за Дубрівкою починається Мукачівський район.

 

З нагоди великого ювілею було знято документальний фільм «Останній солдат» про найстарішого мешканця села Юрія Куруца. А днями ужгородське «Видавництво Олександри Гаркуші» видало книжку Олександра Гавроша «Дубрівка колись і тепер». Це історико-краєзначий нарис, щедро доповнений унікальними фотографіями, яких у виданні понад сотня.

Хоча відомий закарпатський журналіст і письменник прожив майже все своє життя в Ужгороді, але вся його родина по маминій лінії походить з Дубрівки. Прадід Василь Лавра був старостою села в чехословацький період, дід Юрій Пеца був головою колгоспу та головою сільради. Тому Олександр Гаврош з радістю відгукнувся на пропозицію нинішнього голови села Романа Василиндри зробити видання до 600-річчя Дубрівки.

За словами автора, кропітка робота над книжкою тривала понад півроку. Вдалося навіть зібрати добірку унікальних старих фотографій із приватних архівів дубрівчан.

Книжка-альбом «Дубрівка колись і тепер» може стати чудовим прикладом для інших сіл Закарпаття, які хочуть в сучасній формі, стисло, містко та ілюстративно розповісти про свою історію та сьогодення.

Найближчим часом книжку буде презентовано в Ужгороді.

Uzhgorod.net.ua

 

21 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів