Ужгородський бюджет-2018. Яким він буде?

Ужгородський бюджет-2018. Яким він буде?
Як відомо, ВРУ 14 листопада прийняла в першому читанні проект держбюджету України на 2018 рік. За прогнозами спікера парламенту, ухвалити бюджет мають уже до середини грудня і зараз триває його доопрацювання.

 

Завдяки активній позиції Асоціації міст України, Закарпатську обласну організацію якої очолює Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, уже відстояно окремі принципи, важливі для місцевих громад

Зокрема, як повідомила директор департаменту фінансів та бюджетної політики Ужгородської міської ради Леся Гах, народні депутати зважили на пропозиції та зауваження Асоціації міст України щодо збільшення обсягів освітньої і медичної субвенцій місцевим бюджетам та зменшення більш ніж у 2 рази, з 82 млн. грн. до 39 млн. грн. реверсної дотації (вилучення коштів з місцевих бюджетів до держбюджету).

Асоціації міст України вдалося також запобігти передачі повноважень фінансування з бюджетів органів місцевого самоврядування видатків на компенсацію з оплати житлово-комунальних видатків для пільговиків, а для Ужгорода ця сума склала б понад 20 мільйонів гривень.

Позитивним зрушенням є вирішення Верховною Радою проблемного питання списання за рахунок коштів держбюджету середньострокових позик, взятих Ужгородською міською радою ще в 2010 - 2013 рр. для виплати заробітної плати та енергоносіїв бюджетним освітнім та медичним закладам міста – понад 25 млн. грн.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міськради

 

21 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів