Чемпіонат області з Шотокан карате пройшов у місті над Латорицею

Чемпіонат області з Шотокан карате пройшов у місті над Латорицею
Закарпатська обласна федерація Шотокан карате-до провела в м. Мукачево осінній чемпіонат Закарпаття з Шотокан карате. До міста над Латорицею з’їхалися юні спортсмени з всієї області, щоб позмагатися за звання кращого, показати техніку та волю до перемоги. Захід відбувся за підтримки Управління молоді та спорту Закарпатської ОДА.

 

Як зазначив ,головний суддя змагань, суддя міжнародної категорії з Шотокан карате-до- Роман Михайлович Маслиган, в змаганнях взяли участь 70 спортсменів віком від 6 до 16 років. Географічно чемпіонат був представлений: м. Мукачево, Мукачівський район (Карате клуб «Сінай»), Рахів, Рахівський район (Клуб «РРСЦ»), м. Іршава (клуб «Атлант»), Іршавський район, с. Довге (Клуб «Тхеан»).

На двох татамі спортсмени змагалися у розділах «ката» та «куміте» . В свою чергу розділ «куміте» поділявся на «куміте шобу іппон» та «куміте шобу санбон»

Під час урочистого відкриття до спортсменів та їхніх батьків звернувся Роман Маслиган, який подякував за участь у змаганнях, активну позицію, а тренерам – за належну підготовку юних каратистів, адже у даному виді спорту важливим є не тільки фізичний рівень, а й дотримання етики східних єдиноборств, ритуалів карате.

 Серед клубів стали найкращими:

І місце - СКК «Сінай» м. Мукачево

ІІ місце – СК «Атлант» м. Іршава

ІІІ місце поділили між собою – СК «Тхеан» (с. Довге, Іршавський район) та Рахівський дитячий спортивний центр, Рахівський район

Перемогу для Мукачівського СКК «Сінай» завоювали: Фабрицій Софія, Гонак Ольга, Гонак Максим, Шанта Василь, Маслиган Миколай, Дзямко Андрій, Работинський Андрій, Зийнич Олександр, Синевич Дмитро , Плітченко Іван та інші

Для СК «Атлант» переможні місця принесли: Новак Ангел, Маковей Олександра, Борисевич Олексій, Вориняк Михайло, Борисевич Віктор.

У Довжанському СК «Тхеані» відзначились:Фулей Василь . Панько Василь,Лемак Василь

Рахівчанам перемогу приніс Волощук Василь.

Зазначимо, Шотокан карате – один з найпоширеніших видів карате, який відрізняється дозованим контактом у змаганнях та високою технікою, якої досягають спортсмени.

А на татамі й справді вирували пристрасті, адже перед юними стояли непрості завдання: в часі, обмеженому тривалістю поєдинку, зуміти показати свою техніку, не порушивши правила, знайти слабке місце противника та завдати вирішального удару, що веде до перемоги.

У командному заліку призові місця зайняли:

І місце – м. Мукачево

ІІ місце – Мукачівський район

ІІІ місце – м. Іршава

Переможці були нагороджені медалями, грамотами та Кубками. Захід завершився традиційними фото з нагородами та тренерами, які впевнено вели своїх вихованців до перемоги.

Закарпатська обласна федерація Шотокан карате-до

 

28 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів