Президія облради Закарпаття узгодила проекти рішень порядку денного останньої в цьому році сесії

Президія облради Закарпаття узгодила проекти рішень порядку денного останньої в цьому році сесії
Сьогодні, 18 грудня ц.р. відбулося засідання президії обласної ради, яке провів її очільник Михайло Рівіс.

 

Визначитись членам президії в основному належало щодо порядку денного 2-го пленарного засідання 9 сесії, яка запланована на 21 грудня, та розглянути висновки, рекомендації, зауваження і пропозиції, висловлені депутатами на засіданнях постійних комісій облради упродовж міжпленарного періоду дев’ятої сесії.

На її І-му пленарному засіданні– 30 листопада було сформовано порядок денний 9-ої сесії та розглянуто окремі, невідкладні питання. Після цього до обласної ради надходили нові проекти рішень, які й вивчали у постійних комісіях депутати.

То ж  нині президія уважно розглядала кожну пропозицію, висловлену депутатами на комісіях, а також обговорила кожну депутатську ініціативу. Відтак понад 30 питань було включено в порядок денний 2-го пленарного засідання 9 сесії, окремі - рекомендовано доопрацювати, декотрі – розглянути на черговій сесії облради.

Члени президії поділились конструктивними думками, слушними рекомендаціями з тим, аби виробити  головну магістраль роботи засідання в сесійній залі.

Не обійшли увагою і питання катастрофічної повені, яка мала місце 15-17 грудня ц.р. на території Закарпаття і завдала чималих збитків окремим населеним пунктам краю. Після її жвавого обговорення було підтримано ініціативу Василя Губаля: заслухати в порядку інформування питання про роботу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування під час стихійного лиха. А Роман Шніцер підкреслив, що світовий досвід довів: найефективнішим інструментом захисту свого майна від стихії є його страхування. Тим паче, що Закарпаття часто потерпає від великої води. І в результаті, влада щоразу вишукує кошти, аби допомогти людям.

Відтак головуючий вже в неофіційній обстановці нагадав, що завтра Миколая — одне з найсвітліших і найрадісніших свят. То ж закликав депутатів не забути привітати з цим святом тих, хто потребує депутатської турботи чи не найбільше.

Прес-служба облради

 

18 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів