Перед новим роком в Ужгороді традиційно змагаються фехтувальники

Перед новим роком в Ужгороді традиційно змагаються фехтувальники
Традиційний зимовий передсвятковий турнір з фехтування стартував в Ужгороді. Він відбувається на базі СК «Динамо» уже близько 10 років і є міжнародним. Цього року змагання відвідають кілька клубів зі Словаччини. Турнір триватиме три дні і збере понад 300 шпажистів – від дітей із 8 років і до ветеранів цього аристократичного виду спорту.

 

У перший день змагань на доріжки вийшли найменшіфехтувальники: дівчата і хлопці 2008 р.н. і молодші, а також дві вікові категорії шпажистів – 2006 р.н. і 2004-2005 р.н.

Так, серед найменших дівчат перемогу святкувала вихованка Володимира Жамбаєва і Наталії Калініної - Дар’я Курта, срібна нагорода у Дарії Сегедій (тренер – ЛіліяФілл), усі – ужгородки. Третю сходинку розділили Юлія Голич (тренер – Вікторія Петрішак, Ужгород) та Софія Тромпак (тренер – Гейза Оремуш, Мукачево). 

Олександр Бєляєв (тренер – Володимир Жамбаєв) став найкращим серед найменших хлопців, на другому місці зупинився Сергій Ярчич. Бронзові нагороди у Тараса Гапака та Максима Прилипко (тренер усіх трьох – Лілія Філл).

Серед хлопців 2006 р.н. найкращим став Мирон Дурневич (тренер – Лілія Філл), срібло отримав Максим Кривонос (тренер – Сергій Горецький), третє місце розділили Станіслав Присяжний (тренер – Лілія Філл) та Роман Лийнарт (тренер – Вікторія Петрішак).

У категорії шпажистів 2004-2005 р.н. за першість боролися вихованці Дмитра Петруса – Велеслав Попович та Іван Думницький. У підсумку срібло дісталося Велеславу, а Іван святкував перемогу. Бронзові медалі у підопічних Сергія Горецького – Данила Безкоровайного та Антона Горецького.

Усіх учасників турніру нагородили солодкими подарунками, призери та чемпіони отримали медалі і Кубки. Традиційно відзначили також і цьогорічних дебютантів турніру.

Важливо, що на відкритті турніру від імені Ужгородської міської ради школі фехтування, яка знаходиться на базі НВК «Гармонія» у м-ні Доманинці, передали два спеціалізованих фехтувальних електронних апарати. Спасибі за підтримку!

27 грудня, на доріжки вийдуть дівчата в усіх вікових групах, а 28-го до шпаг візьмуться дорослі та ветерани спорту.

 

27 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів