Сноубордистка Аннамарі Данча повторила особистий рекорд кар'єри на Кубку світу

Сноубордистка Аннамарі Данча повторила особистий рекорд кар'єри на Кубку світу
Про це пише Суспільне Ужгород.

 

Українська сноубордистка Аннамарі Данча повторила особистий рекорд кар'єри на Кубку світу. На етапі в польській Криниці українка посіла п'яте місце у паралельному гігантському слаломі.

Сезон Кубка світу стартував у грудні 2023 року. Дотепер найкращим результатом Данчі у межах турніру було сьоме місце на етапі в Бад-Гаштайні, де вона вперше за рік вийшла до чвертьфіналу.

У перший день змагань в Криниці у паралельному гігантському слаломі Данча завершила виступи в 1/8 фіналу, посівши 13-те місце. Натомість у неділю, 25 лютого, українка покращила цей результат, пробившись до чвертьфіналу.

Як виступила Данча

  • Данча показала шостий загальний результат у кваліфікації — 1:41:48 хвилини — та вийшла в 1/8 фіналу. Ще дві українки, Надія Гапатин і Олександра Мальованна, завершили виступи у кваліфікації — 21-ше та 33-тє місця відповідно.
  • Суперницею Данчі за вихід до чвертьфіналу стала бронзова призерка Олімпіади-2022 Глорія Котник зі Словенії. Українка зуміла випередити суперницю на 1.38 секунди та вийшла у наступний раунд.
  • У чвертьфіналі Данча змагалась з чемпіонкою світу Мікі Цубакі з Японії та поступилась з відставанням у 0.40 секунди. У підсумку українка посіла п'яте місце, переможницею змагань стала Цубакі.

Що означає результат Аннамарі Данчі

  • П'яте місце — повторення особистого рекорду Данчі на рівні Кубка світу. Вперше вона фінішувала п'ятою у паралельному гігантському слаломі в швейцарському Скуолі у 2020 році.
  • Данча вшосте в кар'єрі потрапила у топ-8 Кубка світу та вперше — на етапі в Криниці.
  • Українка набрала 45 очок в особистий залік та посідає у ньому 17-те місце з загальним результатом у 193 бали. Лідирує німкеня Рамона Гофмайстер (754).

 

26 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів