6 рецептів новорічних напоїв для тих, хто не вживає алкоголь

6 рецептів новорічних напоїв для тих, хто не вживає алкоголь
Якщо ви вирішили відмовитися від спиртного на новорічні свята - не проблема. Його легко замінити не тільки смачними, а й корисними безалкогольними напоями. Глінтвейни на основі натурального соку, лимонади і освіжаючі крюшони з ягодами піднімуть настрій і прикрасять своїм яскравим виглядом будь-який стіл. Красиво, приємно і голова не болить.

 

Апельсиновий крюшон

Апельсини і мандарини - невід'ємні атрибути новорічних свят. Але якщо вам набридло їсти їх у свіжому вигляді, пропонуємо альтернативний варіант - легкий освіжаючий крюшон.

Знадобиться:

лимон - 1 шт.

апельсин - 1 шт.

цукор - 250 г

апельсиновий сік (краще всього підійде свіжовичавлений) - 250 мл

вода - 300 мл

Що робити:

Помити лимон і зняти з нього цедру. У воду додати цукор і цедру, довести суміш до кипіння, після чого, збільшивши вогонь, варити ще 5 хвилин, постійно перемішуючи. Перелити сироп в глечик і поставити в холодильник до повного охолодження. Помити апельсин і нарізати кільцями, потім викласти їх в остиглий сироп. Вилити в глечик прохолодний апельсиновий сік, ретельно перемішуючи вміст. Якщо напій здасться занадто солодким - можна розбавити його газованою мінеральною водою за смаком. 

Грог на основі чаю

Класичний грог готують на основі рому. Однак можна обійтися і без алкоголю, зберігши при цьому переваги класичного напою.

Знадобиться:

чорний чай - 2 чайні ложки на 250 мл води

кориця - 75 г

цукор - 100 г

лайм - 1 шт.

свіжа м'ята - 4 пучка

чорний запашний перець (горошок) - 5 шт.

вода - 300 мл

зелені яблука - 1 шт.

лимон - 1 шт.

мускатний горіх - щіпка

Що робити:

Заваріть міцний чай, дайте настоятися, а потім процідіть. Воду для грогу доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і перелийте в ємність чай. Потім додайте прянощі і цукор, після чого варіть ще 3-5 хвилин. Помийте і почистіть яблука, лимон і лайм, наріжте їх часточками, змішайте з грогом і варіть ще 5 хвилин. Знімайте суміш з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 15-20 хвилин. Готовий грог потрібно процідити і подавати у високих склянках з товстими стінками, щоб він якомога довше залишався гарячим.

Глінтвейн на основі виноградного соку

Король зимових напоїв - це глінтвейн. Він асоціюється з катанням на ковзанах, снігом або приємним ввечері під вовняним пледом. Є безліч рецептів приготування, але ми, звичайно, вибрали один з найпростіших і цікавих.

Знадобиться:

темний виноградний сік - 1 л

гвоздика - 4 стручка

бадьян - за смаком

мелений корінь імбиру - половинка чайної ложки

мелена кориця - чверть чайної ложки

мускатний горіх - щіпка

лимон - 1 шт.

Що робити:

Змішуємо всі приправи. Нагріваємо виноградний сік і вимикаємо вогонь, не довівши до кипіння. Моєму лимон в гарячій воді, потім розрізаємо його на 6-8 частин разом зі шкіркою (але кісточки видаляємо). Додаємо в гарячий сік приправи і лимон, добре перемішуємо і накриваємо кришкою. Дайте глінтвейну настоятися 30 хвилин, і можна пити.

Імбирно-лимонний коктейль

Цей ароматний і смачний напій чудово бадьорить і тонізує, тому його можна пити в будь-який час року. Однак завдяки своїм корисним властивостям, в холодні зимові дні він просто незамінний.

Знадобиться:

лимон - 2 шт.

розмарин - 2 невеликі гілочки

цукор - 2 столові ложки

тертий імбир - 1 чайна ложка

вода - 500 мл

Що робити:

Очищаємо лимони від цедри (можна за допомогою дрібної терки). Потім додаємо сік. Для того, щоб його було більше - можна попередньо обдати лимони окропом. Натираємо імбир на дрібній тертці. Заливаємо водою нарізаний часточками вичавлений лимон і додаємо гілочку розмарину. Доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь, додаємо імбир і цедру, накриваємо кришкою і даємо охолонути, поки напій не стане теплим. Далі виливаємо лимонний сік і висипаємо цукор (можна замінити на мед, за смаком). Прохолодний лимонад необхідно процідити, і додати часточки лимона. Готово!

Коктейль з хурмою і бананами

Корисну хурму і улюблені з дитинства банани з легкістю можна знайти в будь-якому супермаркеті напередодні новорічних свят. Всі звикли їсти їх просто нарізавши шматочками. Однак мало хто знає, який смачний і легкий в приготуванні вершковий коктейль можна отримати, змішавши їх разом. Розповідаємо.

Знадобиться:

хурма - 1 шт.

банан - 1 шт.

йогурт (натуральний) - 6 столових ложок

Що робити:

Банан і хурму помити і почистити (з хурми видалити кісточки). Фрукти порізати і пюрировать в блендері. Додати йогурт, продовжуючи збивати до однорідної маси. Розлити вміст блендера по келихах і готово!

Молочно-шоколадний шейк

Якщо ви хочете побалувати себе чимось солоденьким, але не любите витрачати багато часу на підготовку, радимо спробувати різдвяний коктейль з білого шоколаду.

Знадобиться:

білий шоколад - 200 г

морозиво - 0,5 кг

бадьян - 3 шт.

молоко - 1 л

Що робити:

Наливаємо молоко в каструлю, додаємо бадьян, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 5 хвилин. Шоколад натираємо на дрібній тертці (або подрібнюємо в кухонному комбайні). Вимикаємо вогонь, прибираємо бадьян, висипаємо шоколад в молоко і повільно перемішуємо, поки стружка повністю не розчиниться. Перетираємо морозиво в блендері, потім додаємо до нього молочно-шоколадну суміш, і збиваємо все разом до однорідної маси. Охолоджуємо в холодильнику і розливаємо по келихах. Готово!

Фото: jslim.rueda.rugalka.if.uaboffo.rufitohome.rufashionlikbez.comstirbeverage.combusinessclass.md1zoom.me

Джерело: bzh.life

 

30 грудня 2017р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів