Зберігайте: найсмачніші рецепти глінтвейну
ГЛІНТВЕЙН КЛАСИЧНИЙ
Інгредієнти:
– червоне столове (сухе) вино – 750 мл
– мед 2-3 ст. ложки
– лимон – 1 шт
– апельсин – 1 шт
– яблуко – 1 шт
– тертий імбир – 1 ч. ложка
– мускатний горіх ¼ ч. ложки
– 2 палички кориці і гвоздика за смаком.
Приготування:
У баняку змішати гвоздику, мускатний горіх, корицю, імбир. Додати 100 мл води, довести до кипіння, прибрати з вогню. Потім отриманий відвар процідити. Настоювати 10 хвилин.
Апельсин, яблуко і лимон нарізати скибками. До відвару налити вино і додати нарізані фрукти. Довести до кипіння, але не кип'ятити! Після цього можна подавати.
ГЛІНТВЕЙН ЗИМОВИЙ
Інгредієнти:
– червоне столове вино – 75 мл
– настій міцного чаю – 100 мл
– кориця і гвоздика за смаком.
Приготування:
У емальований посуд налити вино і настій міцного чаю. Довести напій до кипіння. Потім в посуд додати корицю і гвоздику за смаком, дати настоятися. Злегка підігріти, якщо глінтвейн охолов, і можна подавати до столу.
ГЛІНТВЕЙН ПО-КИЇВСЬКИ
Інгредієнти:
– десертне солодке червоне вино – 150 мл
– наливка вишнева – 50 мл
– лимон – 1/2 шт
– кориця і гвоздика на смак.
Приготування:
У посуд налити вино і вишневу наливку, довести суміш до кипіння, але не кип'ятити. Потім в глінтвейн додати прянощі, лимон, нарізаний тонкими скибочками, і дати настоятися близько 10-15 хв. Гарячий глінтвейн розлити по чашках (при необхідності підігріти).
ГЛІНТВЕЙН З КОНЬЯКОМ
Інгредієнти:
– червоне напівсолодке вино – 150 мл
– коньяк – 20 мл
– мед – 50 г
– лимон – 1/2 шт
– кориця і гвоздика за смаком.
Приготування:
У посуд налити червоне напівсолодке вино і розчинити в ньому цукор, а потім доводити до кипіння, але не кип'ятити. Гаряче вино зняти з плити, додати в нього спеції і лимон, нарізаний скибочками. Додати коньяк і дати настоятися близько 10-15 хв. Готовий гарячий глінтвейн розлити у чашки.
ГЛІНТВЕЙН З БІЛОГО ВИНА
Інгредієнти:
– біле сухе вино – 750 мл
– яблучний сік – 500 мл
– мед 2-3 ст. ложки
– лимон 1 шт
– апельсин 1 шт
– яблуко 1 шт
– тертий імбир 1 ч. ложка
– мускатний горіх ¼ ч. ложки
- 2 палички кориці і гвоздика на смак.
Приготування:
Змішати гвоздику, мускатний горіх, корицю, імбир. Додати 100 мл води, довести до кипіння, прибрати з вогню. Отриманий відвар процідити. Настоювати 10 хвилин.
Апельсин, яблуко і лимон нарізати скибками. У баняк з відваром з прянощів налити вино, сік і додати нарізані фрукти. Довести до кипіння, але не кип'ятити. І можна подавати до столу. Смачного!
Джерело: tvoemisto.tv
-->
До теми
- Гроші на картку від супермаркету: закарпатців попереджають про нову шахрайську схему
- Профнастил у Тернополі: ідеальне рішення для вашого будинку
- Закарпатські патрульні нагадали про дії велосипедиста під час проїзду пішохідних переходів
- Коли та як садити зелень у відкритому ґрунті
- Донатити на захист України: рекомендації від кіберполіції, як не стати жертвою шахраїв
- Як прати фіранки, щоб їх не довелося прасувати: 6 простих правил
- Закарпатські патрульні нагадують про кілька простих звичок, які можуть врятувати життя
- Три косметичні засоби, які ви швидше за все використовуєте неправильно
- Як припинити весь час думати про погане: шість дієвих практик
- Як варити смачний рис: способи і пропорції для різних видів крупи
- Що можна і не можна готувати в алюмінієвому посуді?
- Патрульна поліція нагадує: за певних умов у випадку ДТП можна заповнити європротокол
- Чому хліб потрібно починати різати посередині: неочікуване пояснення — але це дійсно практично
- Поліція Закарпаття нагадує: будьте обачні при купівлі дороговартісних товарів із-за кордону
- Як правильно заводити автомобіль в мороз: всі поради, які потрібно знати
- Як правильно розвантажити організм після свят: основні правила
- Як подолати в собі нерішучість і страх: 8 способів стати впевненою людиною
- 10 продуктів, за допомогою яких дійсно можна зміцнити імунітет
- 10 ароматів, якими варто наповнити шафу: приваблюють позитивну енергетику
- Патрульні попереджають водіїв про ускладнення погоди на Закарпатті
До цієї новини немає коментарів