У журналістській родині Закарпаття – "міліцейське" поповнення

У журналістській родині Закарпаття  – "міліцейське" поповнення
Підполковнику міліції і внутрішньої служби у відставці та раднику юстиції Івану Пауку від імені правління обласної організації НСЖУ (на Закарпатті її очолює керівник ОДТРК "Тиса" Віталій Мещеряков, а в Києві – Сергій Томіленко) вручили журналістське посвідчення та побажали ще активніше висвітлювати важливу роль правоохоронних органів у реформах і перетвореннях нашого непростого життя

 

Ця нерядова для голови ради ветеранів подія відбулася у службовому кабінеті начальника Берегівського відділу поліції: полковник Євген Калитич залюбки погодився взяти участь у цій міні-акції з вручення одному з найкращих позаштатних кореспондентів і дописувачів місцевих газет ("Вісник Берегівщини", "Берегово"), галузевих видань Івану Пауку медійного посвідчення. А коли точніше, то документа, який  насправді стверджує, що він є членом Національної спілки  журналістів України. І не показушним, як це нині модно, а реальним!

Заради справедливості слід зазначити, що членом Спілки журналістів усієї нашої країни Іван Паук мав стати давним-давно, але все чогось відкладалося то "на потім", то "на завтра" тощо. На цей  раз усе вийшло швидко й оперативно.

Отже, 71-річний уродженець Завидова та колишній заступник начальника районної міліції, прокурорський співробітник, керманич державної виконавчої служби районного управління юстиції, а відтак і самого РУЮ, очільник  регіональної установи з виконання покарань, радник мера, помічник голови  РДА – віднині ще й член української журналістської спільноти. До того ж Іван Паук поповнив ряди НСЖУ у непростий час, коли Україна ламає стереотипи у площині свободи слова, коли воно покликане звучати свіжо, по-новому, відповідально, неординарно та у маси нести правду, нищити окови вчорашнього періоду. Зрештою, новому члену спілки є до чого руки докласти, адже він достеменно знає  плюси та мінуси  правоохоронної системи.

Як керівник ветеранів колишніх стражів порядку, він працює мега-відповідально, продуктивно, дає усій цій роботі розголосу (у кращому розумінні цього слова). Отже, саме з його публікацій  люди довідуються про тих, хто ще вчора беріг наш спокій і дбав про порядок як у місті, так і в районі. Пише пан Іван розмашисто, вдається до подеколи вже трохи забутих колоритних міліцейських подробиць. Але саме такі нюанси є цікавими, інколи надихають зрозуміти, як жилося та працювалося у правоохоронній  команді у часи його молодості. Тим паче, що службу в тодішній міліції  розпочав понад сорок років тому у Мукачівському райвідділі внутрішніх справ. До того ж, окрім здобутої ним юридичної освіти, за фахом він ще й педагог і культпрацівник.

Словом, сьогодні активно пропагує також організацію ветеранів, яку очолює понад п‘ятнадцять літ. Утретє під його умілим керівництвом здобуто перемогу та вона знову стала найкращою в усій області. Відповідно кубок, що дотепер був перехідний, навічно залишився у берегівчан. Ось як треба працювати! І це при тому, що у жовтні 2017 р. пан Паук розміняв вісімдесятку. На цьому наголосив керманич берегівських полісменів полковник Є. Калитич.

І наостанок, тобто ближче до справи. Якщо конкретніше, Іване Васильовичу, то гострого вам пера, нехай пишеться легко, нехай думається творчо, ефективно, з віддачею та результативно, на користь всієї громади. Хотілося б побажати, аби ваша думка завжди була плідною й інтелектуальною. Повірте, вашого чесного слова, ваших реальних вістей з правоохоронної сфери, об‘єктивного погляду на наше повсякдення чекає інформаційний простір усього закарпатського краю та в цілому незалежної і суверенної держави Україна.

Петро КРУК

 

03 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів