Фабула різанини "по-закарпатськи" — коротка, проте промовиста

Фабула різанини "по-закарпатськи" — коротка, проте промовиста
На Закарпатті "хтось" зарізав жінку поважних років фактично на очах її чоловіка...

 

Вечірньої пори другого новорічного дня гірське закарпатське село Уклин зненацька опинилося у епіцентрі кримінального скандалу – гість-односелець зарізав 70-літню жінку фактично на очах її чоловіка.

Слідчі Свалявського відділення поліції спільно з працівниками спеціалізованого відділу слідчого управління ГУНП в Закарпатській області розкрили вбивство пенсіонерки в селі Уклин. Підозрюваний затриманий та перебуває під вартою.

Фабула цього моторошного злочину хоча й коротенька, але вражає. Зокрема, другого січня  2018 р. року на лінію «102» надійшла телефонна заява про вбивство в селі Уклин Свалявського району. Сюди одразу ж виїхали правоохоронці. Поліція на місці події встановила, що 41-річний місцевий чоловік, перебуваючи в гостях у сусідів, наніс ножові поранення 70-літній господині. Свідком фатальної події став чоловік потерпілої. Він, уже немолодого віку, залишивши гостя в одній з кімнат, пішов спати. Раптом почув незрозуміле шарудіння, зойки та спершу плач, крики, відтак навіть хрипіння дружини. Вибігши зі спальні, уклинець очам своїм не повірив – серед кімнати лежала зарізана дружина, довкола – калюжі крові. На жаль, рани виявилися смертельними. Хазяїну не залишалося нічого іншого, як мерщій телефонувати в поліцію та інформувати про побачене.

Невеличке село Уклин хоча й недалеко від райцентру, але співробітники свалявської поліції швидко прибули до хати, де трапилася різанина. Усвідомивши, що натворив, підозрюваний намагався втекти з місця цього дикого вчинку. Однак працівники групи швидкого реагування патрульної поліції оперативно затримали чоловіка поблизу будинку в лісі. До того ж зловмисник далеко не утік, адже годинник показував 22 год. ночі, а він, крім усього іншого, був п‘яний. У перші миті затримання, коли на зап‘ястях клацнули кайданки, навіть не зміг чітко пояснити, чому взявся за тесак і здійснив убивство. Згодом усе стало зрозуміло: хотів випити, але бабуся сказала, що дно уже сухе. Це неабияк розлютило рецидивіста, для кого не складало жодної перепони хапнути ніж і зарізати ним людину. До речі, січневе убивство цього закарпатського душогуба – не дебютний кривавий злочин у його житті. Перший раз лезо у тіло власної жінки встромив у 2007 році. Тоді за вбивство йому дали під зав‘язку, але, вийшовши торік із-за ґрат на волю, не перестав випивати. На свободі пробув усього півроку – і ось знову «мокруха» та жіночий труп. На цей раз, безперечно, суд врахує його "заслуги" та, слід сподіватися, відміряє довічне ув‘язнення.

Тіло жінки направлено в прозектуру Свалявської районної лікарні. А підозрюваного затримано в порядку статті 208 КПК України та поміщено у ізолятор тимчасового тримання під вартою Мукачівського відділу поліції. За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). Слідство у справі триває.

Петро КРУК

 

09 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів