Ужгород святкує Старий Новий рік на «Василля»

Ужгород святкує Старий Новий рік на «Василля»
Ужгородці та гості міста, серед яких багато іноземців, зібралися на набережній Незалежності, аби зустріти Старий Новий рік на Міжнародному фестивалі «Василля».

 

Попри похолодання і вечірню пору на фестивалі людяно – гості святкують, дегустують й купують гастрономічні запаси. Продавці вина та продовольства кажуть, що на їхнє щастя прилавки пустішають швидко, а кількість туристів під вечір не зменшилася. Комусь до смаку вино, а комусь – запальні пісні з центральної сцени фестивалю на площі Театральній. Там теж зібралося чимало глядачів-слухачів, а серед діток і багато танцюристів.

Музика з площі чудово лунає й біля запашної закарпатської кухні, де смакують фестиваль «Василля». Збирають біля своїх наметів поціновувачів сонячного напою іноземні гості. Угорці, які цього року вирішили не продавати вино і пиво, а лише пригощати ними, особливо полюбилися людям.

Гастрономічно-колядницький фестиваль «Василля» доводить, що свято об′єднує й не має мовних бар′єрів – українці, угорці, румуни, поляки, словаки, німці… чудово розумілися, а це значить, що міжнародному святу бути! Завтра продовження! А погода обіцяє, що заключний день фестивалю буде сонячним!

Джерело: Прес-служба Ужгородської міської ради

 

13 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів