На Закарпатті минулоріч проведено 64 молодіжні заходи, до яких залучено понад 15 тисяч юнаків і дівчат краю

На Закарпатті минулоріч проведено 64 молодіжні заходи, до яких залучено понад 15 тисяч  юнаків і дівчат краю
Відповідно до плану роботи обласної ради на 2018 рік, крайові обранці розглянуть проект рішення «Про хід виконання Регіональної програми «Молодь Закарпаття» на 2016 – 2020 роки» за минулий рік.

 

В документі  окреслено найважливіші завдання, виконані у звітному періоді.  А саме: організовано та проведено конкурс  з визначення програм (проектів, заходів) стосовно дітей та молоді,  розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка; організовано та проведено заходи, спрямовані на відродження національно-патріотичного виховання, утвердження громадянської свідомості і активної позиції молоді,  на популяризацію та утвердження здорового і безпечного способу життя  та культури здоров’я серед молоді, на підтримку ініціатив молоді, створення умов для її творчого і духовного розвитку, інтелектуального самовдосконалення. Проведено тренінги, спрямовані на набуття молодими людьми знань, навичок та інших компетентностей поза системою освіти (розвиток неформальної освіти); забезпечено участь представників громадських організацій, органів студентського самоврядування, обдарованих і талановитих дітей, молоді у міжнародних, всеукраїнських, обласних акціях, іграх, фестивалях, концертах, конкурсах, конференціях, форумах, парламентських слуханнях.

Вказуються заплановані обсяги та джерела фінансування програми, визначені у паспорті даної програми.  Так, на 2017 рік з обласного бюджету було заплановано фінансування в обсязі 2775,0 тис грн. Зазначаються фактичні обсяги та джерела фінансування програми у звітному періоді. То ж  фактичні обсяги фінансування  Програми з обласного бюджету у звітному періоді склали 772,5 тис грн.

Як стверджують розробники цього проекту рішення, реалізація  Програми у 2017 році дала можливість посилити роль молоді у суспільно-політичному житті держави та сприяти її становленню як одного із ключових суб’єктів державної політики у молодіжній сфері; посилити спільну та скоординовану діяльність органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства за безпосередньою участю молоді; сприяти формуванню її громадянської  та   активної життєвої позицій, засад здорового способу життя,  розвитку неформальної освіти та  підтримки талановитій молоді нашого краю.

Загалом протягом 2017 року організовано і проведено 64 заходи, до яких залучено 15 042 молодих людей.

Джерело: Прес-служба Закарпатської облради

 

29 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів