Учасники молодіжного обміну у межах програми «ВідНОВА:UA» зустрілися із посадовцями Ужгородської міськради

Учасники молодіжного обміну у межах програми «ВідНОВА:UA» зустрілися із посадовцями Ужгородської міськради
Із молоддю спілкувалися заступник міського голови Василь Гомонай, начальниця управління у справах молоді, культури та спорту Ольга Василиндра, а також голова Ужгородської молодіжної ради Олена Біланіна.

 

30 учасників 18-35 років із різних регіонів України, зокрема із Києва та області, Херсону, Маріуполя, Харкова, Сум, Чернігова, Хмельницького, Львова, приїхали на 5 днів до обласного центру Закарпаття. Приблизно 90% із них вперше у нашому місті. В Ужгородській міській раді кожен коротко розповів про себе – приїхали студенти, службовці, багато з них займаються волонтерством – хтось після 24 лютого, є деякі ще з 2014 року, є і такі, що тільки планують таку діяльність.

Василь Гомонай привітав учасників проєкту та відзначив, що із 2000-го року працює в Ужгородському національному університеті, із 2017 року – заступник міського голови, тож аудиторія, яка зібралася сьогодні у міськраді, йому дуже близька. Розповів, як Ужгород із початку повномасштабного вторгнення організував роботу, щоб максимально допомогти українцям, які рятувалися від війни – на кордоні, залізничному вокзалі, у центрі гуманітарної допомоги «Совине гніздо» тощо. Закликав молодь гуртуватися, щоб втілювати ідеї, докладно зупинився на тому, які молодіжні ініціативи, проєкти реалізує Ужгородська міська рада. Побажав також усім приємного перебування у нашому місті.

Під час активностей, які підготували організатори – знайомляться, вчаться, як активно брати участь у процесах своєї громади та долучатися до прийняття рішень; як через соціальне згуртування змінювати простір навколо, обмінюються досвідом волонтерства тощо. Зокрема, учасники ознайомляться із роботою підприємства із переробки вторинної сировини та долучаться до облаштування там молодіжного простору, матимуть екскурсію містом над Ужем, заходи щодо медіаграмотності в Ужгородському молодіжному інтеграційному центрі; інклюзії в дії – зустріч із представниками активу соціально вразливих категорій населення; міжрегіональний вечір, де знайомитимуться із традиціями різних регіонів України.

Усім учасникам зустрічі у міськраді подарували невеличні презенти із символікою міста.

Довідково. Програма обмінів здійснюється спільно з Міністерством молоді та спорту України та ГО «Місто Активних Громадян» у рамках проєкту ПРООН «ЄС за діалог: Зміцнення стійкості України для реагування на нагальні потреби центральної і місцевої влади, а також населення, що постраждало внаслідок війни» за фінансової підтримки Європейського союзу (ЄС). Організатори: ГО «Простір молоді».

Ужгородська міська рада

 

22 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів