У закарпатському сноубордингу маємо якісні перспективні кадри!

У закарпатському сноубордингу маємо якісні перспективні кадри!
Найтитулованішій закарпатській сноубордистці Аннамарі Данча підростає достойна зміна.

 

Велика заслуга в цьому відомого тренера зі сноубордингу Яна Чернея, який в минулому працював у штабі олімпійської збірної України зі сноубордингу. Два роки тому він зумів відшукати й помітити потенціал юної Надії Гапатин в гірському селі Чорна Тиса. Як стверджує наставник: «Вже нині у свої 15 років Надія дає фору своїм старшим землякам, з кожним днем вона прогресує, навіть, інколи її результати нарівні з досвідченими хлопцями, що звісно, мене як тренера радує».

Нині результати 15-річної Надії промовисто говорять самі за себе. На юнацьких змаганнях, які відбулися 20-21 січня на чеському гірськолижному курорті Дольна Морава у слаломі-гіганті Н.Гапатин виборола золоту нагороду в своїй віковій категорії. Ще раніше на відкритому юнацькому чемпіонаті Німеччини в м. Гетшен у своїй віковій групі Надія виборола бронзову нагороду. Разом з Надією під орудою Яна Череня займаються Дана Сарамака та наші хлопці – Василь Куклишин та Тарас Ковбаснюк.

До слова, 17 літня Д.Сарамака в Чехії посіла сьому сходинку, а чемпіонкою тут стала інша спортсменка з нашого обласного центру 26-річна Олександра Гак.

Нині тренер готує Надію до юнацького чемпіонату України, який відбудеться 9-10 лютого в с. Буковиця (Львівська область). «Дуже хочу побачити з яким часом Надія фінішує й порівняю її результат з показниками у старших вікових категоріях, – зауважив Ян Черней. – Після чемпіонату країни плануємо взяти участь у як мінімум семи «фісовських» міжнародних стартах серед юніорів. Спочатку поїдемо до Словаччини, а потім в Італію.

Семен МИХАЙЛИК

 

31 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів