Як рахують туристів на Закарпатті

Як рахують туристів на Закарпатті
Сьогодні, 6 лютого, під час прес-конференції у Закарпатській ОДА директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Денис Ман відкрив таємниці підрахунків туристів на Закарпатті.

 

За словами посадовця, українським законодавством не передбачено жодної формули підрахунку туристів в регіоні. Але існує досвід і певні хитрощі та механізми, які дозволяють облікувати туристів, що прибувають в наш край. Питання є актуальним й з огляду на те, що минулого року Закарпаття побило власний рекорд з відвідуваністю туристів – в область приїхали майже 2 мільйони гостей.

«В Україні немає відповідної офіційної методики чи синтетичних рахунків, які мають місце у цивілізованому світі… Але управління туризму спільно зі структурними підрозділами райдержадміністрацій та міськвиконкомів веде свій моніторинг. І він досить важкий, адже далеко не всі погоджуються надавати відповідну інформацію. Однак, щоб отримати максимально наближені до реальності цифри, ми видемо перехресне оцінювання із закладами музейного типу, які приймають туристичні групи, опитуємо готелі і маємо звідти цифри щодо туристів, опитуємо екскурсоводів… Безумовно, враховуються і розрахунки щодо туристичного збору…», – розповів Денис Ман.

Зазначалося також, що наразі неможливо порахувати тих, хто приїздить на Закарпаття за «сільським туризмом».

Поділився Д. Ман цікавою методикою, яку запропонував і реалізував на Херсонщині один із мобільних операторів. Там було вирахувано кількість туристів, дослідивши маршрут пересування по області. Цифра у 3 мільйона осіб на рік – це кількість тих, хто заїхав на територію області і затримався там більше, ніж на добу.

Можливо, колись передові механізми розрахунку туристичної відвідуваності прийдуть на Закарпаття. Однак не виключено, що й Закарпаття стане новатором і запропонує свою унікальну формулу.

uzhgorod.net.ua

 

06 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів