Закарпатський відділ з питань експертиз та досліджень ДФС дослідив зразків на суму понад 35,7 млн грн

Закарпатський відділ з питань експертиз та досліджень ДФС дослідив зразків на суму понад 35,7 млн грн
Протягом 2017 року за запитами структурних підрозділів ДФС та інших правоохоронних органів працівниками Закарпатського відділу з питань експертиз та досліджень досліджено 1373 зразки, в тому числі 601 з метою товарознавчої експертизи та попередньої оцінки на суму понад 35,7 млн грн, що на 19% більше минулого року.

 

Варто зазначити, одним із прикладів ефективно проведеної роботи фахівцями Закарпатського відділу при співпраці з Військовою прокуратурою Західного регіону є товарознавча оцінка 4 зразків – понад 1,5 млн пачок тютюнових виробів, вартістю більше 20 млн грн.

Не враховуючи товарознавчі експертизи, найбільша питома вага надходжень зразків у 2017 році – марки акцизного податку України – 241, які надаються Головним управлінням ДФС у Закарпатській області на комплексну експертизу.

Другою за кількістю найменувань взірців, які надаються на дослідження є речовини, переміщення яких через митний кордон заборонено та/або обмежено (наркотичні засоби, психотропні речовини або прекурсори). Так, із 73 взірців, наданих на експертизу, у всіх випадках виявлено такі речовин.

Окрім цього, в напрямку інженерно-технічної та криміналістичної експертизи досліджено 356 зразків, що у 5,2 рази більше, ніж у 2016 році.

Протягом 2017 року Закарпатський відділ, з метою розширення сфери в напрямку проведення досліджень, провів професійну підготовку експерта. Відтак у відділі з’явилась можливість проведення дослідження дорогоцінного каміння органогенного утворення. Крім того, ще один експерт Закарпатського відділу взяв участь у семінарі з підготовки експертів-тренерів у сфері стратегічного правозастосування та контролю торгівлі (STCE) Всесвітньої митної організації, який відбувся у жовтні 2017 року у м. Брюссель, Королівства Бельгії.

Варто зазначити, що Закарпатський відділ з питань експертиз та досліджень, який входить до складу Департаменту податкових та митних експертиз ДФС, забезпечений сучасним технічним обладнанням та професійними інспекторами – експертами, які виконують широкий спектр експертиз і досліджень, серед яких: експертиза наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, лікарських засобів та препаратів, товарознавча експертиза, інженерно-криміналістична експертиза – в т.ч. дослідження документів, зброї та набоїв, дослідження харчових продуктів, хімічних речовин та матеріалів, нафтопродуктів, паливно-мастильних матеріалів, металів, сплавів та виробів з них тощо.

Основними завданнями відділу є забезпечення реалізації державної податкової політики та політики у сфері державної митної справи, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства; проведення досліджень та здійснення експертної діяльності у податкових та митних сферах; здійснення відповідно до законодавства попередньої оцінки майна, вилученого, конфіскованого за порушення митного та податкового законодавства.

ДФС у Закарпатській області

 

07 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів